Det var under en träning i österrikiska Innichen som Anna Holmlund kraschade den 19 december 2016. Tre månader senare stod det klart att hon hade drabbats av en allvarlig hjärnskada.
Tre månader senare igen, då i maj 2017 vaknade hon upp från sin koma som hon hade legat i under fem månader.
LÄS MER: 225 dagar av väntan är över – nu börjar allsvenskan
Därefter har den forna skicross-stjärnan kämpat hårt för att rehabilitera sig.
LÄS MER: Bernhardsson om klubbvalet efter Öis-succén: ”Var självklart”
Nyligen fick hon ta emot ”Axelsson Qviberg Paraidrottsstipendium” och fick då 85 000 kronor. Pengar som kommer väldigt lägligt då rehabiliteringen kostar stora summor pengar.
– Elitidrottare är försäkrade av skidförbundet i två år och det är tre år sen olyckan nu, så det här är väldigt välkommet. Nu kan hon fortsätta sin rehabträning i former som är värdigt en elitsatsande tjej, säger hennes pappa Lars till Expressen.
Anna Holmlund berättar även om att hon nu i princip slutat att använda sin rullstol utan istället tar sig fram med hjälp av en krycka.
– Jag har väldigt höga krav på mig. Och det går för sakta, tycker jag. Det är jobbigt. Jag vill klara av allting, men det är svårt. Ibland får jag problem med att äta och gå på toaletten, såna saker. Det går för sakta, tycker jag, säger hon till Expressen.
LÄS MER: Mattias Balkander: I år kan alla vinna guld
Det är inte bara rehabiliteringen som går framåt för Anna Holmlund. Hon har dessutom hittat kärleken igen i Niklas Håkansson.
– Han är lång, precis som mig. Han är jättesnäll. Och han är snygg också. Allting i ett, säger hon.
Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.
Kommentarer
Kommentera artikeln
Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.