Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Holmlund har hittat kärleken igen

Anna Holmlund, 32, fortsätter sin rehabilitering efter olyckan. Nyligen prisades hon med ”Axelsson Qviberg Paraidrottsstipendium” och passade då på att berätta att hon även hittat kärleken igen.
– Han är jättesnäll. Och han är snygg också. Allting i ett, säger hon till Expressen.

Det var under en träning i österrikiska Innichen som Anna Holmlund kraschade den 19 december 2016. Tre månader senare stod det klart att hon hade drabbats av en allvarlig hjärnskada.

Tre månader senare igen, då i maj 2017 vaknade hon upp från sin koma som hon hade legat i under fem månader.

LÄS MER: 225 dagar av väntan är över – nu börjar allsvenskan

Därefter har den forna skicross-stjärnan kämpat hårt för att rehabilitera sig.

LÄS MER: Bernhardsson om klubbvalet efter Öis-succén: ”Var självklart”

Nyligen fick hon ta emot ”Axelsson Qviberg Paraidrottsstipendium” och fick då 85 000 kronor. Pengar som kommer väldigt lägligt då rehabiliteringen kostar stora summor pengar.

– Elitidrottare är försäkrade av skidförbundet i två år och det är tre år sen olyckan nu, så det här är väldigt välkommet. Nu kan hon fortsätta sin rehabträning i former som är värdigt en elitsatsande tjej, säger hennes pappa Lars till Expressen.

Anna Holmlund berättar även om att hon nu i princip slutat att använda sin rullstol utan istället tar sig fram med hjälp av en krycka.

– Jag har väldigt höga krav på mig. Och det går för sakta, tycker jag. Det är jobbigt. Jag vill klara av allting, men det är svårt. Ibland får jag problem med att äta och gå på toaletten, såna saker. Det går för sakta, tycker jag, säger hon till Expressen.

LÄS MER: Mattias Balkander: I år kan alla vinna guld

Det är inte bara rehabiliteringen som går framåt för Anna Holmlund. Hon har dessutom hittat kärleken igen i Niklas Håkansson.

– Han är lång, precis som mig. Han är jättesnäll. Och han är snygg också. Allting i ett, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.