Selma Hasanbegovic tog chansen när Sävehof besegrade Höör

Med flera stjärnor borta klev 17-åriga Selma Hasanbegovic fram när det behövdes för Sävehof. Partille-laget är fortsatt obesegrat med fem matcher kvar av serien.

ANNONS
|

Sävehof ångar på mot seriesegern i SHE. På måndagen väntade prestigemöte mot tabellfyran H 65 Höör i Partille arena och trots att Sävehof hade flera nyckelspelare borta på grund av skador, bland annat Johanna Bundsen och Carmen Martin, kom ännu en seger.

Höör inledde visserligen målskyttet men lagen följdes åt första kvarten. Sedan gick gästerna ifrån till en tremålsledning.

Mot slutet av halvleken saknades dock skärpan i avsluten för Höör och samtidigt gjorde 17-åriga Selma Hasanbegovic, som fick chansen i Bundsens frånvaro, ett bra inhopp i Sävehofmålet och hemmalaget kom ikapp. Lagen gick till pausvila i likaläge, 11–11.

ANNONS

I Sävehof-lägret var det inte helt nöja miner i paus.

– Vi behöver straffa dem mer på deras tekniska fel, spring mer, säger Ida Sembe till C more.

Tränare Jesper Östlund gör samma analys.

– Bakåt står vi bra, vi släpper inte till så mycket skott på mål. Sen behöver vi straffa dem lite bättre när de väl gör sina tekniska fel, vi gör alldeles för få kontringsmål i dag, säger han och fortsätter:

– Vi får inte det trycket över banan som vi vill ha. Då måste någon gå fram och skjuta ett skott sent i ett anfall och det är inte riktigt det vi vill.

Vann till slut klart

Efter paus inledde Hasanbegovic bra och Frida Rosell fortsatte ösa in mål och Sävehof gick tidigt ifrån till ledning.

Med en kvart kvar av matchen ledde Sävehof med två mål men några minuter senare var Höör ikapp – och förbi.

Sävehof visade dock att de är Sveriges just nu överlägset bästa lag och knöt ihop det när det skulle avgöras. Hemmalaget vann till slut med 26–22 och är fortsatt obesegrat när fem matcher återstår innan slutspelet.

– Vi ska bara fortsätta så som vi gör och hålla ihop truppen så kommer alla göra sitt bästa och då kommer vi vinna matcherna, säger Frida Rosell till C more.

ANNONS

LÄS MER:Serieledaren värvar tabelltvåans förstamålvakt

LÄS MER:Thea Stankiewicz klar för Sävehof

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS