Serieledaren värvar tabelltvåans förstamålvakt

Johanna Bundsen och Wilma Kroon Andersson rankades av många som SHE:s starkaste målvaktsduo. Men mitt under säsongen bestämde sig Kroon Andersson för att sluta med elitsatsningen och Sävehof flyttade då upp 18-åriga Line Bergfeldt från ungdomsleden – nu får Bergfeldt konkurrens då serieledarna värvat en ny målvakt.

ANNONS
|

Det var i december förra året som Wilma Kroon Andersson hade fått nog. Tiden räckte inte till och motivationen var låg. Det var dags att ta ett beslut, det var dags att testa något nytt.

– Jag är livrädd, men ibland får man köra på magkänslan, sa hon i en intervju med GP då.

Sävehof hanterade det oväntade beskedet med att ge Line Bergfeldt en plats i A-laget.

Landslagsmålvakten Johanna Bundsen var fortfarande den solklara ettan och Bergfeldt skulle lära sig av 31-åringen och på sikt växa in i rollen som första målvakt var tanken.

ANNONS

På fredagseftermiddagen kom beskedet att Bergfeldt får konkurrens då de regerande mästarna värvat Annie Linder.

Ser fram emot konkurrensen

– Vi tycker Annie har varit en av ligans bästa målvakter den här säsongen och är väldigt glada för att hon vill komma till Sävehof och fortsätta sin utveckling. Hon är en målvakt som har stått i ligan under många säsonger och skaffat sig erfarenheter som kommer hjälpa laget, säger elitansvarige Jonathan Stenbäcken i ett pressmeddelande.

Linder är handbollsfostrad i Skara men har tillhört den nuvarande tabelltvåan Skövde sedan 2017.

– Sävehof är en klubb med stark vinnarkultur och professionalitet som jag ser fram emot att ta del av. Klubben har en fin historik kring spelare de utvecklat och som idag spelar eller har spelat i den absoluta toppen. Att få jobba tillsammans med Jesper Östlund och övriga i teamet gör att jag är övertygad om att jag utvecklas som handbollsspelare.

Dessutom ser hon fram emot att jobba med en av världens bästa målvakter.

– Möjligheten att även få jobba med Johanna Bundsen ska bli mycket spännande, förhoppningsvis sporrar vi varandra till att vilja bli ännu bättre, men viktigast av allt att vi får en bra relation och samarbete med varandra, säger hon.

ANNONS

Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 24/25.

LÄS MER:Sävehof vann toppmötet med Skövde – fortsatt obesegrat i SHE

LÄS MER:Sävehof körde över Skuru i toppmötet

LÄS MER:Wilma Kroon Andersson avslutar karriären – berättar om beslutet

ANNONS