Thea Stankiewicz klar för Sävehof

Frida Rosell lämnar Sävehof efter säsongen. Nu presenterar Partilleklubben en ersättare.
Thea Stankiewicz, 25, kommer för första gången spela i svensk handboll.

ANNONS
|

Förra veckan meddelade Sävehof att Frida Rosell kommer lämna klubben efter säsongen.

Nu presenterar klubben en ersättare för skytten.

Thea Stankiewicz, 25, är klar för Partilleklubben. Hon är fostrad i norsk handboll och kommer närmast från danska Aarhus United, där hon varit sedan 2021.

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Sävehof som jag hört mycket bra saker om. En klubb där jag får spela om medaljer och fightas om guld och förhoppningsvis spela ute i Europa. Att få jobba med Jesper Östlund (tränare) ser jag mycket fram emot, och tror att han kan utveckla mig ytterligare som handbollsspelare, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Det är en spännande trupp med en god blandning av både unga och spelare med lite mer rutin. Det ska också bli kul att äntligen spela i Sverige som jag inte har testat på än.

”En komplett spelare”

Stankiewicz har spelat 48 U-landskamper för Sverige och varit en del av ligalandslaget.

– Thea är en spelare som vi haft under lupp en längre tid och nu får vi äntligen ta del av hennes färdigheter. Det är en spelare som kan beskrivas som en hybridspelare som har många verktyg i sin låda. Vi är säkra på att Thea kommer bidra starkt med både rutin och spetskompetens de kommande säsongerna, säger Jesper Östlund.

Sävehofs elitansvarige Jonathan Stenbäcken:

– Hon är en spelare som vi tror kommer passa in väldigt bra hos oss. Hon är en komplett spelare med sina styrkor som playmaker och ett gott öga för att sätta sina medspelare i bra lägen. Hon är också en bra försvarsspelare som kan spela på många positioner som gör att hon kommer vara väldigt viktig för oss de nästa säsongerna.

Kontraktet är skrivet till och med säsongen 2024/2025.

LÄS MER:IK Sävehof förlänger med Nina Koppang

LÄS MER:Sävehof vann derbyt – Önnered nära skräll

ANNONS