Jim Gottfridsson om tunga VM-semifinalen

Jim Gottfridsson är världens bästa handbollsspelare. Han var saknad på planen när Sverige föll i VM-semifinalen mot Frankrike.
– Det är tomt just nu, säger han besviket.

ANNONS
|

Den stora snackisen inför VM-semifinalen mot Frankrike var hur stor avsaknaden av Jim Gottfridsson – nyligen utsedd till världens bästa spelare – skulle bli.

Svaret: Enorm.

Mittnian hade varit välbehövlig i en match som slutade i en klar förlust.

”Gotte” hade mer än gärna hjälpt till, men fick i stället bevittna förlusten uppe på läktaren där han satt med sin gipsade hand. Gottfridsson gjorde därifrån sitt bästa för att hjälpa till.

– Jag var på läktaren och gav de råd jag kunde från läktaren, det är svårt att förändra något på läktaren. Men sen var man med lite i halvtid och gav sina intryck och funderingar. Samtidigt vill jag inte gå in och styra någon, de ska spela sitt spel. Jag kan bara ge tips och råd.

ANNONS

Kunde inte kommunicera

Ljudkulissen från de 19 000 fansen som såg matchen i Tele2 arena gjorde det dock omöjligt för Gottfridsson att kommunicera med sina lagkamrater.

– Det gick väl inte riktigt fram. Men det är inte därför vi förlorar matchen.

Hur var det att sitta på läktaren och se på?

– Ja fy ... nu ska jag inte svära. Det är jättesvårt. Man är, precis som alla 19 000 här, en expert på läktaren och tror man kan bäst. Det är jäkligt svårt att stå där nere och jag tycker att grabbarna lägger ner hjärta och själ i den här matchen. Det räcker inte.

Huruvida det hade gått annorlunda med Jim Gottfridsson på planen eller ej, det kommer vi aldrig få veta. Kanske är det just det som svider mest hos mittnian.

– Nu vill jag inte snacka om mig när vi som lag har förlorat en semifinal, men tänk dig själv att du tränar för någonting i hela ditt liv och du känner att du är en av de bättre spelarna i världen som kan förändra matcher. Så får du sitta på läktaren. Bara en sådan sak.

Kommer stötta laget på söndag

Förlusten innebär bronsmatch mot Spanien på söndag, vilket man inte ska se ner på menar Gottfridsson.

ANNONS

– Jag sa det till laget: I dag är det okej att vara ledsen. Man ska vara bitter, man ska vara arg och irriterad men man ska ändå ta hand om kropparna. Att få spela om en VM-medalj är inte självklart att man får göra vart annat år så nu ska vi ta oss samman allt vi kan för ta igen oss för denna fantastiska publik som väntar på söndag också

Lagkamraterna kan då även räkna med fortsatt stöd från Gottfridsson.

– Jag kommer vara kvar. Jag åker först på måndag.

LÄS MER:Sverige föll i semifinalen – får spela om bronsmedaljen

LÄS MER:Jim Gottfridsson opererad i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS