Jim Gottfridsson opererad i Göteborg

Jim Gottfridssons VM är över efter en fraktur i handen.
Nu har han opererats i Göteborg.
”Snabba ryck”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

Gottfridsson blev utsedd till världens bäste handbollsspelare kort innan VM, under mästerskapet har han också varit en av turneringens främste spelare – om inte den främsta. Det visar åtminstone statistiken.

Därför kom det som ett rejält bakslag för det svenska lagets guldambitioner när han fick kliva av kvartsfinalmötet med Egypten efter att ha fastnat med vänsterhanden i en motståndares tröja.

Kort efter slutsignal satte han sig i en taxi för att uppsöka sjukhus där handen sedan röntgades. Röntgenplåtarna visade en fraktur – vilket innebar en gipsning och att VM var över.

– Det är klart att jag var besviken, irriterad och jätteledsen i natt. Jag har sovit 1,5 timme, sa han på en pressträff dagen efter.

ANNONS

Kommer till semifinalen

Nu, två dagar efter skadan och på samma dag som Sverige ställs mot Frankrike i semifinalen, kommer Gottfridsson med en uppdatering på sin Instagram.

”Snabba ryck! På väg tillbaka till Stockholm efter en lyckad operation av experterna Mattias Unander och Johan Sampson på Handcenter i Göteborg! Nu skapar vi en oförglömlig stämning tillsammans i Tele2 arena. Heja SVERIGE”, skriver han till en bild från en sjukhussäng där läkarna poserar med honom.

Efter skadan i matchen mot Egypten satt han kvar på bänken för att ge råd till sina lagkamrater. Enligt förbundskapten Glenn Solberg är detta inte aktuellt i semifinalen då han i stället vill ha spelare tillgängliga för spel på dessa platser.

Mötet med Frankrike kastas igång klockan 21:00.

LÄS MER:Gottfridsson om skadan som sätter stopp för VM-drömmen: ”Var jätteledsen i natt”

LÄS MER:Jim Gottfridsson har fraktur handen – missar resten av VM

LÄS MER:Felix Claar ska ersätta Jim Gottfridsson i VM

ANNONS