Glenn Solberg ilsknade till på frågan om Jim Gottfridsson

Det fanns de som ville se en skadad Jim Gottfridsson på bänken.
Förbundskapten Glenn Solberg är inte en av dessa.
– Det orkar jag inte ens svara på, säger han.

ANNONS
|

Sverige gav det allt man hade – men det räckte inte till. Frankrike blev för tungt i VM-semifinalen.

När Glenn Solberg möter skrivande media efteråt har han ännu inte hunnit snacka med spelarna i omklädningsrummet.

– Vi får ta ett litet snack. Det som är viktigt nu är att alla ska få lov att vara besvikna över att vi inte når en VM-final som var vår dröm. Sedan ska vi göra samma jobb i kväll (fredag) med att äta och sova. Så får vi förbereda oss på samma sätt i morgon inför bronsmatchen, säger han.

En av sakerna man inte fick till i matchen var att få ut bollen brett – någonting som är en stor styrka hos Jim Gottfridsson.

ANNONS

– Det måste jag se på video, varför vi inte gjorde det nu. Vi har pratat om att om vi tvekar är det enklare att skära och hitta ut brett när vi har skärpan, har vi inte det är det farligt. Vi är inte skarpa nog, men fransmännen är också jävligt bra, säger Solberg.

Han vill inte säga rakt ut att tappet av Gottfridsson, som ådragit sig en fraktur i handen, blev en avgörande faktor.

– Vi har en stor bredd i truppen och jag är inte så glad för att stå och prata om spelare som inte var med. Jim är en fantastisk spelare och är en viktig spelare i landslaget, det är klart. Men vi upplever att vi har tillräckligt bra spelare för att vara med i toppen och det har vi visat. Att vi förlorade mot ett bättre franskt lag i dag – det är sådant som händer i en semifinal.

”Får stå för dem”

Gottfridsson fick i stället stötta sina lagkamrater från läktaren. Han gjorde sitt bästa för att nå spelarna med inspel – men försvann i bruset. Mittnian erkänner att han gärna suttit på bänken i stället.

– Det kan jag tänka mig, skrattar Solberg, som tidigare uteslutit detta för att i stället ha tillgängliga spelare på dessa platser.

ANNONS

På sociala medier och från experter har det dock funnits de som velat se Gottfridsson, med sin handbollshjärna, på bänken ändå.

Det blir Solberg inte lika glad av.

– Det orkar jag inte ens svara på. Om det finns någon som tycker att man ska sätta ut en frisk spelare för att en skadad spelare ska sitta på bänken får det stå för dem. För mig blir det … Nej, förlåt. Det orkar jag inte svara på.

Bronsmatchen mot Spanien spelas på söndag.

LÄS MER:Sverige föll i semifinalen – får spela om bronsmedaljen

LÄS MER:Jim Gottfridsson om tunga VM-semifinalen

LÄS MER:Jonathan Carlsbogård utvisad i VM-semifinalen

ANNONS