Dika Mem om Sveriges bronsmatch: ”Bryr mig inte”

Dika Mems Frankrike ska spela VM-final mot Danmark.
Hans tankar kring Sveriges bronsmatch?
– Det bryr jag mig verkligen inte om, säger han.

ANNONS
|

Det har varit en minst sagt märklig väg hit för fransmännen. Sedan VM inleddes har man spelat i Krakow, Katowice, Krakow igen, Gdansk och nu Stockholm. Det är inte storstjärnan Mem särskilt nöjd med.

– Personligen tycker jag inte om det för vi har fått flytta mycket på oss. Jag tycker verkligen inte om det här systemet. Men det är vad det är, säger han efter semifinalsegern mot Sverige.

Sverige hamnade tidigt i underläge och lyckades sedan aldrig äta sig ikapp. Till slut vann Frankrike med 31–26.

– Men det var inte så enkelt! Jag tyckte att vi var väldigt hungriga från starten och vi tvivlade aldrig på oss själva, säger Mem.

ANNONS

Han menar att det svenska tappet av Jim Gottfridsson hade ett finger med i spelet.

– Självklart är han en nyckelspelare för Sverige men de har har massvis med andra bra spelare. Enligt mig är Felix Claar en av de bästa på sin position men såklart har Jim Gottfridsson mer erfarenhet. Jag tycker att de hade kunnat vinna ändå, säger han.

Mem njöt av att spela inför publiken i Tele2 arena.

– Stämningen var väldigt bra. Men eftersom vi ledde var det inte så tufft på slutet. Det var nog en liten annorlunda känsla för dem att spela inför 20 000 personer. Det är fantastiskt så jag hoppas att det blir så här på söndag också, säger han.

Tankarna kring matchen i matchen

Då väntar Danmark i VM-finalen – och tusentals hitresta danska supportrar.

– Jag tror att det kommer vara väldigt många danskar här – och Danmark är världsmästare. De har vunnit 27 raka VM-matcher och är väldigt självsäkra, men det är vi också så det är lugnt, säger Mem om uppgiften som väntar.

Om Mem är världens bäste högernia utmanas han därbakom av bland annat danske Mathias Gidsel. De både har blivit utsedda till världens bäste unga handbollsspelare – nu möts de i en VM-final.

ANNONS

– Då får vi se vad som händer. Men såklart är han en väldigt bra spelare. Han bär laget och han spelar en timme varje match. Det blir en bra fajt, säger Mem.

Vem han tror kommer stå där som världsmästare på söndag vill han inte svara på.

– Jag tycker att vi båda har fantastiska spelare, men jag vet inte vem som är starkast.

Inte heller hur bronsmatchen slutar vill han ge sin profetia kring – men kanske främst för att den inte intresserar honom.

– Det (vilka som vinner bronset) bryr jag mig verkligen inte om. Jag vet inte, skrattar han.

I det svenska laget poängterar man dock vikten av mötet och menar att ett VM-brons skulle väga tungt.

– Ja, när vi väl står där på söndag och det är så mycket folk kommer det verkligen vara fullt ös, sa Felix Claar efter semifinalen.

LÄS MER:Sverige föll i semifinalen – får spela om bronsmedaljen

LÄS MER:Jim Gottfridsson om tunga VM-semifinalen

LÄS MER:Jim Gottfridsson berättar om operationen i Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS