Danska stjärnans hårda kritik mot handbolls-VM: ”Sämst organiserade turneringen på 20 år”

Först blev han världsmästare i handboll med Danmark, sedan sågade Henrik Møllgaard VM-arrangören.
– Den sämst organiserade turneringen på 20 år, säger han till danska DR.

ANNONS
|

På söndagskvällen blev Danmark världsmästare efter att ha slagit Frankrike med 34–29 i finalen, samtidigt blev laget historiskt som det första herrlandslaget att vinna tre VM i rad.

Men det var inte bara glädje i det danska lägret efter finalsegern.

”Maten har varit fruktansvärd”

Henrik Møllgaard passade under guldfirandet på att rikta skarp kritik till VM-arrangören.

– Det har varit halvdåliga hotell. Maten har varit fruktansvärd. Som tur är njuter vi, för wi-fi har vi inte kunnat lita på. Vi har fått resa runt, reseplanen var för dum, säger han till dansk DR.

Dessutom fick flera av de danska spelarna tillbringa guldfirandet med att göra dopingtest.

ANNONS

– Sedan toppar de det hela med att testa oss för doping i dag när vi bara vill fira, fast de har haft fyra veckor på sig att testa oss.

– Vi har många som måste genomgå dopingkontroll. Det är kronan på verket på den sämsta organiserade turneringen jag har varit på under 20 år.

Svenska spelarna instämmer i kritiken

Danskarna ska inte vara de enda som är missnöjda. Sportbladet har rapporterat om att flera svenska spelare också är kritiska till hur saker och ting varit under mästerskapet. Bland annat annat ska vissa ha tyckt att maten på hotellet i Göteborg varit så dålig att de gått till gatuköket Lasse på Heden ”för att bli mätta”.

– Jag har alltid dialog med spelare och framför allt ledarna som är på samlingarna och vi vill alltid utvärdera och ha input, men utvärderingen är oss emellan. Vi har alltid som standard efter mästerskap att utvärdera för att se vad vi kan göra bättre både vi som organisation och spelare och ledare, säger landslagschefen Hanna Fogelström om kritiken till GP.

Men har det framförts någon sådan kritik?

– Som sagt är utvärderingarna mellan oss.

När det gäller maten som serveras till lagen på hotellen är det VM-arrangören som beställt den och hotellet som sedan laget, därför råder det delade meningar kring vems fel det är.

ANNONS

Det är heller inte första gången det kommer kritik mot turneringen. I förra veckan kritiserade Nedim Remili i det franska landslaget upplägget under VM där Frankrike först spelade kvartsfinal i Gdansk på onsdagen, sedan reste till Stockholm på torsdagen för att möta Sverige i semifinal på fredagen.

Dessutom fick de franska spelarna värma upp i en korridor i arenan i Gdansk då hallen var upptagen av förlängningen mellan Norge och Spanien.

– Det är oprofessionellt för en stor sport som vår och det måste rättas till, sa den Nedim Remili till Radiosporten.

GP har sökt Krister Bergström, vd för mästerskapen, för en kommentar.

LÄS MER:Hassan Moustafa sa fel land efter VM-finalen i Stockholm

LÄS MER:Glenn Solberg sammanfattar Sveriges VM

LÄS MER:Niclas Ekberg har ännu inte vunnit en VM-medalj

LÄS MER:Andreas Palicka om framtiden efter medaljmissen i hemma-VM

ANNONS