Haaland slog till direkt i Bundesligas omstart

Under minst sagt märkliga förhållanden är toppfotbollen i Europa tillbaka. Något som däremot var sig likt när den tyska ligan återstartade efter två månaders coronafrånvaro var Erling Braut Haalands målform. Norrmannen visade vägen när hans Borussia Dortmund körde över rivalen Schalke 04 med hela 4–0.

ANNONS
|

Desinficerade matchbollar, förbud mot kramar och high fives, säkerhetsavstånd på bänken, munskyddsprydda avbytare, fem spelarbyten per lag – och tomma läktare.

Det var inte mycket som var sig likt när Bundesliga blev först ut av de europeiska toppligorna att sparka i gång seriespelet igen efter ett tio veckor långt uppehåll.

LÄS MER:Kysste medspelare – trots hårda restriktioner

Men trots en allt annat än kokande inramning på arenorna är intresset enormt för de tyska ligamatcherna som rapporteras locka över en miljard tv-tittare den här helgen.

Drabbningen som sannolikt lindrade världens utbredda fotbollsabstinens mest? Det klassiska Ruhrderbyt mellan Borussia Dortmund och Schalke 04.

Här är bilder från den annorlunda lördagen i Bundesliga:

Målformen intakt

Ett decimerat Dortmund tog emot sina rivaler hemma på ett ödsligt Westfalenstadion där stjärnspelare som Axel Witsel, Emre Can och Marco Reus alla var indisponibla, samtidigt som småskadade engelsmannen Jadon Sancho satt på bänken.

ANNONS

Detta hjälpte dock föga för Schalke 04 – för en som däremot startade i hemmalaget var Erling Braut Haaland, den 19-årige norske succémannen som hade gjort hela elva mål på nio matcher i ligan och Champions League när coronapandemin satte stopp för fotbollen i mars.

29 minuter tog det innan den efterlängtade ligaomgångens första mål var ett faktum – och det var givetvis Haaland som gjorde det. Detta när han mötte ett perfekt lågt inspel från Thorgan Hazard och vinklade bollen med bredsidan in i nätmaskorn

LÄS MER:Utvisad på fyra minuter efter månaders väntan

Ensam dans

Firandet? Det löste Haaland genom att, utan fysisk beröring från sina lagkamrater, ensam stå och gunga i takt med musiken som dånade i högtalarna.

Och värre skulle det bli för bortalaget som när matchen var över hade utökat sin segerlösa svit till hela åtta matcher.

Strax före halvtid gjorde Dortmund 2–0 efter att Raphael Guerreiro utnyttjat en misslyckad utspark av målvakten Markus Schubert.

I den andra halvleken ökade sedan Thorgan Hazard på till 3–0 innan Guerreiro dunkade in 4–0, hårt med en fin yttersida, frispelad av Haaland.

LÄS MER:Lista: Här är Bundesligas största stjärnor

Mötet var inte det enda som spelades i Bundesliga. Samtidigt bortabesegrade Wolfsburg Augsburg med 2–1, ligatrean Leipzig fick (utan sjuke Emil Forsbergs medverkan) bara 1–1 hemma mot Freiburg, Fortuna Düsseldorf–Paderborn slutade 0–0 och Hertha Berlin vann med 3–0 borta mot Hoffenheim.

ANNONS

I lördagens sena match föll Eintracht Frankfurt hemma mot – med 1–3 på hemmaplan. Svenske Oscar Wendt inledde på bänken för bortalaget Borussia Mönchengladbach men fick i den 78:e minuten hoppa in och ersätta ordinarie vänsterbacken Ramy Bensebaini.

LÄS MER:Mönchengladbachs drag: Över 12 000 pappfigurer på läktarna

ANNONS