Utvisad på fyra minuter efter månaders väntan

I månader har Europas fotbollsspelare längtat. Kanske längtade Dennis Diekmeier lite väl mycket. När den tyska andraligan blev först med att sparka igång den europeiska toppfotbollen tog det inte ens fem minuter innan Diekmeier drog ner en motståndare och blev utvisad.

ANNONS

Zweite Bundesliga blev den första av de större proffsligorna i Europa att återupptas sedan coronapandemin stoppat den mesta fotbollen de senaste månaderna.

Men det var mycket som var annorlunda jämfört med före krisen. Ett detaljerat regelverk ligger till grund för att fotbollen alls ska kunna spelas i Tyskland, och i de fyra inledande matcherna i den tyska andraligan märktes de många restriktionerna tydligt.

Osäkra målgester

Inför matchen mellan Bochum och Heidenheim såg man hur bollarna desinficerades, och avbytarbänkarna hade sedan flyttat upp på läktaren där spelarna utanför startelvan satt långt ifrån varandra iklädda munskydd. Den publiklösa arenan skapade också en märklig atmosfär även om spelet på planen såg ut ungefär som före coronakrisen.

ANNONS

När det väl blev mål syntes det på nytt att det inte var en vanlig match. Spelarna får till exempel inte kramas och det var antagligen därför som Bochums Anthony Losilla såg något osäker ut när han skulle fira sitt 1–0-mål.

Till slut blev målgesten något i stil med en utspridd ring av jublande lagkamrater, några knutna nävar och en försiktig armbåge-mot-armbåge.

Utvisad direkt

Medan Losilla och Bochum till slut kunde glädja sig åt en 3–0-seger i comebacken fanns det andra som hade en mer gråmulen lördag. Och förmodligen ingen mer än Sandhausens Dennis Diekmeier.

I månader hade 30-åringen väntat på att få spela tävlingsfotboll igen. När han väl fick det varade glädjen i drygt fyra minuter. Sedan rev Diekmeier ner en motståndare i straffområdet, blev utvisad och fick se sitt lag förlora med 1–3 hemma mot Aue.

ANNONS