Friends arena byter namn – till Strawberry arena

Friends arena byter namn till Strawberry arena.
Det berättar hotellmogulen Petter Stordalen för Di.
Enligt tidningens uppgifter kan kostnaden ha övergått 100 miljoner kronor.

ANNONS
|

Friends arena i Solna invigdes 2012 och är Sveriges nationalarena. Här spelar herrlandslaget i fotboll sina hemmamatcher – flera världskända artister har också uppträtt på platsen.

Men från och med den tolfte juli kommer den heta någonting annat.

Nämligen Strawberry arena.

– Här ska de bästa konserterna vara, här ska fotbollsfans jubla och gråta och här ska det finnas plats för alla. Detta blir en arena för energi, mod och begeistring, säger Petter Stordalen, grundaren för Strawberrykoncernen, till Di.

Avtal löpte ut

Det är alltså den excentriske norrmannen, som också driver flera hotell i Göteborg, som förvärvat namnrättigheterna. Han vill inte själv gå ut med kostnaden på dessa – men enligt uppgifter till Di uppgår den totala kostnaden till en bra bit över 100 miljoner svenska kronor.

ANNONS

Friends arena är namngiven efter barnrättsorganisationen Friends, för kostnaden på 150 miljoner stod Swedbank. Detta avtal gällde till årsskiftet.

Också AIK spelar sina hemmamatcher på arenan.

LÄS MER:Petter Stordalen öppnar nytt hotell vid Liseberg – bredvid storsatsningen Grand Curiosa

LÄS MER:Stordalen vill att vi ska se honom som en galen uppfinnare

LÄS MER:Fotbollsdamerna spelar ödesmatch i Stockholm

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS