Sveriges fotbollsdamer kommer till Tele2 arena i februari. Arkivbild.
Sveriges fotbollsdamer kommer till Tele2 arena i februari. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Fotbollsdamerna spelar ödesmatch i Stockholm

De svenska fotbollsdamerna kommer till Tele2 arena den 28 februari.
Ödesmatchen mot Bosnien-Hercegovina flyttas till Stockholm.

ANNONS

Matchen, den andra i ett dubbelmöte för att hänga kvar i toppdivisionen inför vårens EM-kval i fotboll, spelas på Tele2 arena den 28 februari. Det blir andra gången som damlandslaget spelar en match på stadion, efter att också ha mött Danmark där i en landskamp 2015.

Vanligtvis spelar damerna sina hemmamatcher på Gamla Ullevi i Göteborg.

"Det ska bli riktigt roligt att komma tillbaka till Stockholm för att spela den här playoff-matchen och vi känner stor målmedvetenhet att prestera för att behålla platsen i A-divisionen", säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson i ett pressmeddelande.

Senast damlandslaget spelade i Stockholmsområdet var den 28 juni 2022, när man mötte Brasilien i en träningsmatch på Friends arena i Solna inför EM i England. Det svenska publikrekordet för en damlandskamp, 33 218 åskådare, sattes i den matchen.

ANNONS

Sverige inleder playoffspelet mot Bosnien-Hercegovina på bortaplan, i Zenica, den 23 februari. Vinnaren i dubbelmötet får spela i A-divisionen i det kommande EM-kvalet medan förloraren får spela i B-divisionen, med en betydligt snårigare väg till EM.

Som nybliven VM-bronsmedaljör går Sverige in som klar favorit mot sin 64:e-rankade motståndare, trots att höstens Nations League-spel gick knackigt.

Efter dubbla förluster mot världsmästaren Spanien, ett oväntat nederlag mot Schweiz och ytterligare poängtapp mot Italien blev det inte bättre än en tredjeplats i gruppen för svensk del. Därför tvingas man nu kvala för att ens hänga kvar i högsta divisionen.

ANNONS