Frida Karlsson berättar om polisförhöret efter bilolyckan

Frida Karlsson var inblandad i en bilolycka innan VM.
I en intervju med Expressen berättar hon för första gången om efterspelet.
– Det ligger högt upp på listan av det läskigaste jag varit med om, säger hon.

ANNONS
|

Hon lyckades hålla det hemligt länge. Inför det som var tänkt att bli hennes mästerskap var Karlsson involverad i en händelse om ruskade om henne ordentligt.

Fem dagar innan den sista världscuptävlingen inför VM i Planica krockade Karlsson med sin bil. Krocken, som ägde rum i Östersund, slutade utan allvarliga skador – däremot fick båda bilarna skrotas. Mer än så har vi egentligen inte fått veta.

Förrän nu.

I en intervju med Expressen berättar Karlsson att hon hade tur som klarade sig lindrigt undan. Vidare säger hon att hon hade problem med nacken ett bra tag efter olyckan – mentalt satt den i längre än så.

ANNONS

– Man var ganska chockad länge efter det där. Det ligger högt upp på listan av det läskigaste jag varit med om. Och långt efteråt var jag... hispig och lättskrämd, säger hon.

Dömdes till böter

Medan hon bearbetade olyckan kom sedan nästa steg, också det innan VM hunnit starta. Under förlägret började nämligen hennes telefon ringa. Karlsson ignorerade samtalen – men fick då ett sms från polisen.

”Du måste svara nu! Det här är ett polisförhör”.

– Och jag bara liksom: ”Va!?” Jag är på förläger inför VM, kämpar varje dag med att försöka hålla ner stressnivån – och så händer det där, säger hon.

Mitt i ett träningspass fick hon därför snällt samarbeta.

– Jag ville ju bara avsluta det där samtalet. Men polisen ville ju att jag skulle beskriva hur allt gick till, verkligen alla detaljer. Så jag sa att ”jag skulle till träningen, var stressad och var väl ouppmärksam” – och tog på mig allt ansvar. Bötfäll mig liksom. Jag ville ju bara lägga på.

Karlsson dömdes till sist till böter, hon berättar att hon sedan olyckan aldrig kört den vägen till träningsanläggningen.

VM slutade med att hon vann två silver och två brons.

LÄS MER:Frida Karlsson om kollapsen i Tour de Ski: ”Syrebrist i hjärnan”

LÄS MER:Frida Karlsson förklarar de blodiga bilderna

LÄS MER:Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn tillbaka i landslaget

ANNONS