Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn tillbaka i landslaget

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn återvänder till landslaget.
Detta efter förra säsongens uppbrott.

ANNONS
|

Utbrytarna är tillbaka. Efter en säsong med egna träningsupplägg gör Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn comeback i längdlandslaget.

Den blågula landslagstruppen presenterades på en pressträff i dag och precis som förhandsryktena har indikerat är en stjärntrio tillbaka i gänget.

– Det känns jättekul, säger Maja Dahlqvist i Aftonbladets sändning från pressträffen.

Frida Karlsson, Maja Dahlqvist och Linn Svahn lämnade gemenskapen inför förra säsongen, efter att bland annat haft synpunkter på flexibiliteten kring deltagande på olika försäsongsläger.

Nu känner de att de får vara med och tycka till på ett annat sätt.

– Att göra något som man själv har fått vara med och bestämma känns mycket bättre än att bli inkastad i något, säger Dahlqvist.

ANNONS

Linn Svahn:

– Det (viktiga) var att få en bra sorts upplägg och att vi kunde vara delaktiga i vad vi ska göra framöver.

Han petas bland herrarna

Landslagschefen Anders Byström har tidigare hintat om att man ska öppna upp för att kunna anpassa sig mer. Efter trions återkomst säger han nu:

– Jätteroligt såklart, vi har haft en bra dialog hela vägen. Vi får ju åtta fantastiskt bra skidåkare som ska jobba tillsammans, jag tror aldrig att vi har sett ett bättre landslag på damsidan i Sverige.

Fjolårssäsongen var en framgångssaga för landslaget med rekordmånga pallplatser och VM-medaljer. Nu kommer Karlsson, Dahlqvist och Svahn i landslagstruppen få sällskap av Ebba Andersson, Emma Ribom, Johanna Hagström, Jonna Sundling och Moa Ilar.

– Vi vill ha världens bästa landslag och det får vi med de här tre tjejerna, säger Byström till Aftonbladet.

I herrlandslaget är Johan Häggström tillbaka efter att ha varit petad i fjol. Edvin Anger, som slog igenom förra säsongen, är också med för första gången.

Samtidigt petas Oskar Svensson.

– Tyvärr räcker inte resultaten till för att ta en plats i A-truppen, säger Byström.

Fakta: Längdskidlandslaget 2023/24

Damer: Ebba Andersson, Emma Ribom, Frida Karlsson, Johanna Hagström, Jonna Sundling, Linn Svahn, Maja Dahlqvist och Moa Ilar.

Herrar: Anton Persson, Calle Halfvarsson, Edvin Anger, Jens Burman, Johan Häggström, Marcus Grate och William Poromaa.

LÄS MER:Stjärntrio kan återvända till landslaget

LÄS MER:Frida Karlsson kraschade – visar upp blodiga bilderna

LÄS MER:Frida Karlsson inblandad i bilolycka inför VM

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS