Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Vilde Böe Risa förlänger kontraktet med Göteborg FC – med en dag

Norska landslagsstjärnan Vilde Böe Risas, 25, kontrakt med Göteborg FC går ut den 15 december. Men för att få spela Champions League krävdes att hon förlängde med minst en dag – och det var precis vad hon gjorde.

Under fredagen genrepade Göteborg FC mot det svenska U23-landslaget på Valhalla IP inför Champions Leagues sextondelsfinal mot Manchester City. GFC vann med 5–2 men det var många förändringar i startelvan jämfört med den som avslutade säsongen när det firades SM-guld. I backlinjen flankerades till exempel Emma Kullberg av Julia Roddar och Emma Koivisto till skillnad från Emma Berglund och Emily Sonnett som det var i slutet av Damallsvenskan. Och på mittfältet startade ungerska Anna Csiki på vänsterkanten samt unga talangen Hanna Wijk på högerkanten.

På det centrala mittfältet återfanns två spelare som spelat mycket under säsongen – Filippa Angeldahl och Vilde Böe Risa. Den sistnämnde satt tills i fredags på ett kontrakt som skulle gått ut den 15 december men nu har hon förlängt med en dag så att hon kan spela Champions League-matcherna den 9 och 16 december.

LÄS MER: Göteborg FC vann i genrepet – målkalas mot U23-landslaget

Vad som händer därefter är ännu oklart.

– Det vet jag inte än, skriver norskan i ett sms till GP.

Har du kontakt med fler klubbar?

– Ja.

Svenska och utländska?

– Bara utländska och Kopparberg.

Vet du vad du vill göra och vad väger du in i ditt beslut just nu?

– Förlåt, men har inget svar på det just nu ...

LÄS MER: Stadens julklapp till elitklubbarna – hyresfritt 2020

GFC hade hoppats på betydligt lättare motstånd än Manchester City men nu får Göteborg sikta in sig på att försöka skrälla rejält.

– Jag är optimist. Får vi det här till att sitta ordentligt har vi stora chanser. Vi har lärt oss av förra året. Det känns som att vi har stora möjligheter. Det får vi hoppas och tro, har tränare Jörgen Ericson sagt till GP tidigare.

SE OCKSÅ: Höjdpunkterna från Göteborg FC mot U23-landslaget

I fjol ställdes GFC mot Bayern München, förlorade hemmamatchen med 1–2, vann returen i Tyskland med 1–0 och åkte ut på färre gjorda bortamål.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.