Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg FC. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Göteborg FC. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Göteborg FC vann i genrepet – målkalas mot U23-landslaget

Göteborg FC luftade benen i ett genrep inför det kommande Champions League-äventyret.
Mötet mot U23-landslaget blev jämnt – och målrikt.
Till slut gick GFC vinnande ur striden med siffrorna 5–2.

Den allsvenska säsongen är över, och det svenska landslagsåret har kommit till sin punkt.

Trots detta mötte den svenska mästaren Göteborg FC det svenska U23-landslaget under fredagskvällen. Anledningen till matchen spelades är att säsongen inte är över för GFC.

Laget går nämligen in i Champions League-spel nu i december. Väntar gör Manchester City i ett dubbelmöte.

Till matchen ställde GFC upp med en blandad elva. Bärande spelare, som Rebecka Blomqvist, har lämnat klubben och en stor skara spelade med sina landslag tidigare under veckan.

Då fick talangerna Johanna Svedberg och Elma Junttila Nelhage chansen. För Svedberg var det debuten med A-laget.

– Det var väldigt kul. Det var ett nytt tempo, och jag kände verkligen att jag vågade ta för mig. Jag trodde att jag skulle vara lite mer nervös än jag var, men det var bara kul, säger hon om insatsen.

Junttila Nelhage fick ett par minuter på försäsongen, men fick nu göra sitt längsta inhopp med seniorerna.

– Vi är ju på läger med U23, så man kom direkt från träning med motståndarna. Det var lite annorlunda, men det var kul att få chansen. Det är skönt att kunna gå in på plan och visa på match, och visa upp sig. Det var ändå typ debut, säger hon.

Målrik historia

Anna Csiki har haft snålt med speltid under säsongen, men fick nu chansen från start. Hon tackade, och svarade genom att ge GFC ledningen i den första halvleken. En finurlig klack hittade den kvicka yttern, som hittade målet via målvakten.

U23-landslaget stack upp med en kvittering genom Freja Olofsson, men GFC gick till halvtidsvila i ledning. Pauline Hammarlund löpte i en lucka och blev frispelad. Ensam med målvakten placerade hon säkert in 2–1.

I den andra halvleken kopplade GFC ett järngrepp om matchen. Anna Csiki bågsköt in 3–1 över en utrusande målvakten. Där och då kändes saken biff.

U23-landslaget hittade dock en reducering. Efter ett inspel från höger dunkades bollen upp i nättaket bakom Jennifer Falk. GFC-svaret kom kort därefter.

Vilde Böe Risa pricksköt in 4–2 på en studsande boll, innan det var Evelyn Ijehs tur. Anfallaren kom till en rad chanser i matchen, men såg länge ut att gå bet.

I den 84:e minuten fick hon till slut hamna i målprotokollet. Målet blev matchens sista, och GFC tog en betryggande 5–2-seger. Ett styrkebesked inför Champions League-spelet.

LÄS MER: Se höjdpunkterna från Göteborg FC mot U23-landslaget

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.