Utsikten befäster serieledningen – vann seriefinalen mot Öster

Utsikten ångar på i toppen av superettan. Efter seger i seriefinalen mot Öster leder nu skrällaget med sju poäng.
– Vi är inte individer utan ett lag som jobbar hårt, säger segerskytten Lucas Hedlund.

ANNONS
|

Utsikten har imponerat och leder överraskande superettan. Inför söndagens seriefinal mot Öster toppade Utsikten tabellen med fyra poäng fler än tvåan.

Första halvleken i Växjö var ingen sprakande historia. Utsikten hade inte ett avslut på mål innan paus men inte heller Öster var riktigt nära ett ledningsmål.

Även efter paus hade Utsikten inledningsvis svårt att komma till lägen och det var även då Öster som var närmast att ta ledningen.

– De är bra Öster, har bra anfallsspel och ett bra lag överlag. De är duktiga och gör det svårt för oss. Och vi spelar tredje matchen på sju dagar så det är många slita kroppar, säger Lucas Hedlund.

ANNONS

Trots att Öster skapade mer var det gästerna som fick jubla först. I den 67:e minuten missade Miloje Preković i Öster-målet helt när han skulle rensa undan bollen och han lämnade målet helt öppet för just Lucas Hedlund att sätta 1–0 till Utsikten.

– Det är ju lite av en bjudning kan man säga, men otroligt skönt och kul att göra mål, säger han.

Mål i sex raka matcher

24-åringen har nu gjort mål i sex raka matcher och ligger tvåa i superettans skytteliga. Han lyfter laget som nyckeln bakom att han nu öser in mål.

– Det är hårt jobb över hela laget och då kommer de här chanserna. Då gäller det att vara på rätt ställe och det har jag haft turen och varit.

Efter målet skapade Utsikten lite mer men samtidigt tryckte Öster på för en kvittering. Men Utsikten höll emot och Hedlunds mål blev matchens enda vilket betyder femte raka segern för göteborgarna.

– Det är klart det är en underbar känsla just nu i laget. Men det var ju inte vår bästa match i år. De (Öster) förde spelet och vi försvarade bra, men vi kom inte upp i nivå i offensiven som vi brukar. Men vi skapar ändå de bästa chanserna skulle jag säga, vi har några bra lägen i slutet.

ANNONS

Leder med sju poäng

Utsikten leder nu superettan med sju poäng när en match återstår innan sommaruppehållet. Hur det än går mot Sundsvall nästa helg kommer Utsikten toppa tabellen över uppehållet.

– Vi kollar inte på tabellen utan blickar match till match och försöker göra vårt bästa. Vi jobbar hårt för varandra och är ett lag, vi är inte individer utan ett lag som jobbar hårt, säger Lucas Hedlund.

I fjol gjorde Utsikten, som nykomling i superettan, en stark vår men tappade efter sommaren. Det ska inte upprepas i år, enligt Lucas Hedlund.

– Förra året tappade vi ödmjukheten och trodde att vi var lite bättre än vi var. I år ska vi lägga ner samma arbete varje match oavsett. Varje poäng räknas.

Så startade Utsikten

Elias Hadaya – Jesper Brandt, Erik Gunnarsson, Wilhelm Nilsson – Allan Mohideen, Albin Skoglund, Alexander Falsetas, Predrag Randelovic, Erik Westermark – Lucas Hedlund, Karl Bohm.

LÄS MER:Kvartersklubben Utsikten toppar superettan – hur tog man sig dit?

LÄS MER:Trots underläge efter första – Utsikten vände och vann borta mot Östersund

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS