Trots underläge efter första – Utsikten vände och vann borta mot Östersund

Östersunds Myroslav Mazur blev utvisad redan efter tretton minuter, trots det låg Utsikten under efter första 45. Men i andra halvlek vände göteborgarna på steken, tog sin tredje raka seger och är därmed uppe i ensam serieledning efter nio omgångar.
– Vi var inte oroliga, vi visste att om vi gör vår grej så är allt möjligt, säger Allan Mohideen.

ANNONS
|

Utsikten har överraskat de flesta den här säsongen och visat prov på riktigt fin fotboll under inledningen av superettan.

Så även borta mot Östersunds FK på söndagen.

Under de första tio minuterna skapade gästerna flera högklassiga lägen. Bland annat på en hörna där Lucas Hedlund nådde högst och nickade mot bortre hörnet, där stod dock Sebastian Karlsson Grach påpassligt och kunde rensa undan på mållinjen.

Några minuter senare var det Albin Skoglunds tur. Efter ett framspel av Allan Mohideen kom Skoglund fri och kunde välja mellan att skjuta eller att passa Hedlund till höger. Han valde det förstnämnde, ett val som kan diskuteras med tanke på hur dåligt avslutet blev.

ANNONS

Utvisning efter 13 minuter

Men så öppnade sig en ny dörr för Utsikten.

En dålig hemåtpass av Ziad Ghanoum tvingade lagkompisen Myroslav Mazur att dra ner en fri Lucas Hedlund. Domaren visade det röda kortet och Utsikten fick spela med en man mer i 77 minuter.

Det hjälpte dock inte.

I stället blev det Östersund som fick jubla. På en hörna som gästernas målvakt Elias Hadaya helt missbedömde blev den tidigare Utsikten-spelaren Jakob Hedenquist fri och kunde enkelt lägga in 1–0 i öppet mål. Ett resultat som stod sig till halvtid.

– I halvtid pratade vi om att få upp bolltempot och minska de små tekniska misstagen vi gjorde i första halvlek. Vi ville hota lite mer bakom och vara raka i vårt spel. Och så gjorde vi några taktiska förändringar formationsmässigt, säger Allan Mohideen.

Utsikten vände och vann

Det gav effekt.

För efter drygt 50 minuters spel fick gästerna till slut utdelning. Ett fint anfall som började med en krossboll av Predrag Randelovic, därefter väggspel mellan Fredrik Martinsson och Erik Gunnarsson. Den förstnämnde kunde sedan slå in bollen från snäv vinkel och efter vad som såg ut som en liten touch av Lucas Hedlund gick bollen i stolpen och in.

ANNONS

Och i matchminut 78 var vändningen fullbordad när Predrag Randelovic spelade fram Allan Mohideen som drog upp 2–1 i nättaket.

– Jag tajmade den löpningen väldigt bra och sen var det en extremt fin passning. Jag fick en bra förstatouch på bröstet och kände att målvakten gav mig första hörnet så då tryckte jag bara upp den i nättaket, det var skönt, säger målskytten.

Segern innebär att Utsikten är ensamma serieledare i superettan efter nio omgångar.

Vad är det som gör Utsikten så bra?

– Jag tycker att vi verkligen kämpar som ett lag, vi vet varandras styrkor och svagheter och försöker höja varandra dag in och dag ut, säger Allan Mohideen och fortsätter:

– Sen får vi inte glömma att det är tidigt på säsongen och vi hade en bra start även förra året så vi tar inte ut något i förskott.

Så startade Utsikten (3-5-2)

Elias Hadaya – Sebastian Lagerlund, Erik Gunnarsson, Jesper Brandt – Fredrik Martinsson, Albin Skoglund, Predrag Randelovic (92’ Ronald Mukiibi), Erik Kembel Westermark, Allan Mohideen – Karl Bohm (85’ Ivo Dominik Pekalski), Lucas Hedlund (92’ Melker Österberg).

LÄS MER:Öis passning till Gais inför derbyt

LÄS MER:Öis Erion Sadiku om drömmålet och målgesten

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS