Uefa-basen om Luis Rubiales: "Det han gjorde var opassande"

Hela fotbollsvärlden har fördömt Spaniens fotbollsordförande Luis Rubiales efter kysskandalen i VM – utom Uefa. Men nu har Aleksander Ceferin tagit bladet från munnen.
– Det han gjorde var opassande, säger ordföranden i Europeiska fotbollsförbundet.

ANNONS
|

Rubiales har fått massiv kritik efter att ha kysst VM-guldmedaljören Jenni Hermoso på munnen under prisceremonin i VM. Men det har varit tyst från Europeiska fotbollsförbundet, där Rubiales är vice ordförande. Inför Uefa-galan i Monaco i kväll säger nu ordföranden Aleksander Ceferin:

– Det han gjorde var opassande. Det vet vi allihop. Jag hoppas att han vet att det var opassande. Nu ska disciplinnämnden ta ett beslut, säger Ceferin till L'Equipe.

Det är Internationella fotbollsförbundets disciplinnämnd som utreder om Rubiales ska straffas. Spanjoren är avstängd i tre månader under utredning.

Ceferin säger också att Uefa måste göra mer för att ändra sexistiska och opassande beteenden och han säger att han rådfrågat Uefas vice ordförande och ordförande i damkommittén.

ANNONS

– Jag hade ett möte med Laura McAllister för att hitta sätt att ändra vårt beteende, säger Ceferin.

Eftersom Rubiales är avstängd får han inte vara med på Uefa-galan där de spanska VM-guldmedaljörerna kan ta hem flera priser.

LÄS MER:Nooshi Dadgostar: Bojkotta matchen mot Spanien

LÄS MER:Video ska hjälpa fotbollsbasen i kysskandalen

LÄS MER:Rubiales hungerstrejkande mor till sjukhus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS