Supportrar stormade Old Trafford inför stormötet

Manchester Uniteds supportrar fortsätter visa sitt missnöje med klubbens ägare. Inför söndagens stormöte mot Liverpool stormades Old Trafford. Protesterna ledde till att stormötet sköts upp och kommer spelas en annan dag.

ANNONS
|

Missnöjet hos supportrar är fortsatt stort efter flera europeiska storklubbars försök att starta utbrytarligan Super League. Planerna på ligan har lagts på is men protesterna från supportrar fortsätter.

Inför söndagens stormöte i Premier League mellan Manchester United och Liverpool visade United-fansen sitt missnöje med klubbens amerikanska ägarfamilj Glazer.

LÄS MER:Massiva protester utanför Chelseas hemmaarena

Vid lunchtid på söndagen, med några timmar till matchstart på Old Trafford, stormade supportrar till United arenan.

Matchen skjuts upp

Tusentals United-fans samlades utanför Old Trafford och ett stort antal supportrar trängde in på planen. Vid 16-tiden lämnade supportrarna planen men protesterna fortsatte utanför arenan. Supportrar ska även ha blockerat utgången till spelarnas hotell och omringat spelarbussen.

ANNONS

Matchen mellan Manchester United och Liverpool skulle startat 17.30 på söndagen men vid utsatt matchstart var lagen fortsatt kvar på spelarhotellet och vid 18.40 meddelade Premier League att matchen inte kommer spelas på söndagen.

Ett nytt datum för matchen kommer meddelas senare.

I samband med beskedet att matchen skjuts upp gjorde Premier League ett uttalande där ligan fördömer protesterna:

"Dagens handlingar från en minoritet personer har inget berättigande", skriver ligan.

”Extraordinära bilder”

Det ska sedan tidigare ha varit känt att protester utanför arenan skulle äga rum och det ska därför ha funnits gott om polisen på plats runt arenan.

– Missnöjet mot Glazer-familjen är inget nytt som har uppstått enbart på grund av den här ”superligan”, men det har blivit en utlösande faktor. Och protesterna vi ser nu är inget som kommer att försvinna. Visst, de kanske försvinner i dag, det kanske går att spela en fotbollsmatch så som det är tänkt, men det är ju extraordinära bilder vi ser, det är oerhört symboliskt starkt när fansen faktiskt tar makten över klubbens själva hjärta – planen på hemmaarenan, sa journalisten Erik Niva i Viaplays Premier League-studio innan beskedet kom att matchen skjuts upp.

Han fortsätter:

– Det är ikoniska bilder som kommer att användas i diverse olika sammanhang framöver. Men som sagt, protesterna är långt ifrån över, de är bara i sin uppstartsfas.

ANNONS

Förra veckan blockerade ett antal United-supportrar klubbens träningsanläggning inför en träning med a-laget och krävde att familjen Glazer skulle lämna klubben och att det skulle införas en 51 procents-regel i brittisk fotboll.

LÄS MER:United-fansens protest – stoppar träning

ANNONS