United-fansens protest – stoppar träning

Manchester Uniteds utbrytarförsök har väckt ilska hos lagets supportrar. Flera anhängare blockerade under torsdagsförmiddagen ingångarna till Premier League-klubbens träningsanläggning.

ANNONS
|

Supportrarnas missnöje har varit massivt sedan tolv europeiska storklubbar för några dagar sedan annonserade att de ville starta en utbrytarliga, Super League. Protesterna fick de sex engelska klubbarna i projektet att efter bara 48 timmar dra sig ur och snart följde även de italienska och en av de spanska efter. Nu står bara två klubbar, Barcelona och Real Madrid, kvar i ett kollapsat projekt.

LÄS MER:Varför inte skrota VM i Qatar av bara farten?

De brittiska supportrarna fortsätter trots att klubbarna hoppat av att visa sitt missnöje. På torsdagsförmiddagen samlades flera anhängare till Manchester United utanför klubbens träningsanläggning och blockerade ingången med banderoller, bland annat med krav på en 51-procentsregel inom brittisk fotboll.

ANNONS

"Vi bestämmer när ni tränar", står det på en banderoll som supportrarna har med sig.

LÄS MER:Planerna på Super League stoppas

Den amerikanske ägarfamiljen Glazer får sig också en skopa. "Glazer out", går att läsa på en annan banderoll.

Ägarna har kritiserats hårt efter försöket att ansluta till den nya superligan. Men efter massiva protester meddelade de i tisdags att de hoppar av projektet som nu ligger på is.

Manchester United skriver i ett uttalande till BBC vid lunchtid:

”Vid 09:00 fick en grupp komma in på anläggningen. Managern och andra talade med dem. Byggnaderna var säkra och gruppen har nu lämnat platsen”.

De tolv klubbar som tillsammans lanserade Super League var Manchester United, Tottenham, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Milan, Inter, Juventus, Atletico Madrid, Barcelona och Real Madrid.

LÄS MER:Superliga-basen: Som om vi släppt en atombomb

ANNONS