Massiva protester utanför Chelseas hemmaarena

Det pågår stora protester utanför Chelsea FC:s hemmaarena Stamford Bridge Detta med anledning av klubbens planer att gå med i Super League.

ANNONS
|

Fotbollsvärlden har reagerat kraftigt över planen för vad som kallas för Super League. Fotbollstjärnor har rasat, Uefa har rasat, experter har rasat – men framför allt har fansen rasat.

LÄS MER:Tio frågor om Super League

Utanför Stamford Bridge i London, Chealsea FC:s hemmaarena, har en hop med supportrar samlats för att visa sitt missnöje kring klubbens planer att hänga med de andra elva klubbarna och bilda en egen turnering.

”Sålde vår själ”, ”En skam för London”, ”Fans, inte kunder” står det på några av plakaten som de arga demonstranterna håller upp utanför arenan.

Chelsea och City drar sig ur

Samtidigt kommer nu uppgifter från BBC Sport om att klubben har valt att dra sig ur Super League-planerna. Enligt kanalen ska det vara klubbens ryska ägare Roman Abramovich som fattat beslutet i rädsla över att det skulle skada klubbens rykte för mycket.

ANNONS

På plats under demonstrationerna finns stormålvakten Petr Cech, av bilderna att döma försöker han lugna ner massorna.

Petr Cech försöker lugna ner massorna i London.
Petr Cech försöker lugna ner massorna i London. Bild: Matt Dunham

Under tisdagen meddelade Manchester City att man slopar planerna att gå med i Super League.

LÄS MER:Manchester City går ur Super League

Spelare hotats missa EM och VM

Tanken är att bilda en egen turnering som ersätter Champions League och som lagen inte kan åka ur. Detta skulle ge klubbarna 35 miljarder kronor bara för medverkan. Man lovar dessutom att ligan ska generera 100 miljarder som ska delas ut till fotbollen i Europa.

LÄS MER:Nya superligan: Det här vet vi

Både Uefa och Fifa har reagerat starkt över detta och bland annat sagt att spelare som deltar i Super League inte ska få spela varken EM eller VM. Det har även snackats om att de engelska klubbarna skulle komma att uteslutas ur Premier League.

LÄS MER:Premier League sätter ner foten mot superligan

ANNONS