Spanska regeringen hyllade influencer för VM-guldet

När spanska regeringen ville hylla landslagskaptenen Ivana Andres för framgångarna i VM genom en hedersmedalj fanns hennes namn inte med på listan bland pristagarna.
Det gjorde däremot dokusåpakändisen och influencern Ivana Icardi. Nu har spanska idrottsrådet bett om ursäkt.

ANNONS
|

Bara någon dag efter att Spanska fotbollsförbundet bett om ursäkt för Luis Rubiales oönskade kyss under VM, kommer nästa blunder för guldnationen.

Det var när listan över vilka som tilldelats medaljen Royal Order of Sports Merit publicerades i Spaniens officiella tidning, BOE, i tisdags som felet uppdagades, skriver Reuters. Ordern delas ut som ett erkännande för framstående förtjänster inom idrott.

Landslagskaptenen Ivana Andres namn lyste dock med sin frånvaro. Med på listan fanns däremot Ivana Icardi, den argentinske fotbollsspelaren Mauro Icardis syster.

Ivana Icardi är en känd influencer med närmare en miljon följare på Instagram. Hon har medverkat i flera spanska dokusåpor. Men hon har inte vunnit VM i fotboll.

ANNONS

Icardi reagerade också själv över utnämningen. I ett inlägg på sin Instagram reflekterar hon över hur vanligt det är att erkännas för idrottsmeriter trots att man aldrig har rört en fotboll.

”Det kanske är sånt som bara händer mig. Jag lyckas alltid utan att jag gör något”, skriver influencern i inlägget.

Förbundet ber om ursäkt

Ivana Andres är kapten för det spanska landslaget och deltog i fyra VM-matcher. Så sent som förra onsdagen sågs hon lyfta guldpokalen över sitt huvud.

När namnpubliceringen blev offentlig reagerade även Andres på regeringens snedsteg. På sina sociala medier postade hon en viral meme där spindelmannen pekar på en förklädd skurk.

Misstaget bekräftades på onsdagen av det nationella spanska idrottsförbundet, CSD, som skyller på den mänskliga faktorn. Förbundet säger att de ”djupt ångrar” felet och listan är nu uppdaterad med korrekt Ivana.

Enligt Reuters var Ivana Andres inte den enda som drabbades. Även mittfältaren Aitana Bonmati ska ha fått sitt namn felstavat.

LÄS MER:Fridolina Rolfö och Amanda Ilestedt nominerade till Ballon d’Or

LÄS MER:Jennifer Hermoso anmäler Luis Rubiales

LÄS MER:Fick sparken efter guldet – Jorge Vilda talar ut

LÄS MER:Jorge Vilda får sparken – Tomé ersätter

ANNONS