Michael Ballack dissar Virgil van Dijk

Virgil Van Dijk, 28, blev utsedd till engelsk fotbolls bästa spelare i fjol. Men den tidigare Chelsea-stjärnan Michael Ballack, 43, tycker Liverpool-försvaren har "tur" som spelar nu och inte på tyskens tid.
– Inte konstigt att de tycker att han är den bästa försvararen i ligan, säger Ballack enligt The Mirror.

ANNONS
|

Liverpool-legendaren Steve Nicol har fått försvara klubbens just nu största försvarsklippa – Virigil van Dijk. Detta efter att nederländaren dissats av den tidigare Chelsea-mittfältaren Michael Ballack.

– Virgil van Dijk har tur att spela under en era där det inte finns någon Drogba (Didier), Lampard (Frank), Alan Shearer, Henry (Thierry), Rooney (Wayne), Van Persie (Robin), Tevez (Carlos), Adebayor (Emmanuel) eller Diego Costa i Premier League, säger Ballack enligt The Mirror.

– Inte konstigt att de tycker att han är den bästa försvararen i ligan, fortsätter han.

LÄS MER: Hånades i direktsändning – gav svar på tal

ANNONS

Steve Nicol har sagt så här till ESPN FC i van Dijks försvar:

– Jag är intresserad att veta vilken del av hans (van Dijks) spel som han (Ballack) inte är nöjd med. Syftar du på en fysisk kamp, menar du då att van Dijk inte kunde besegra vem som helst? Inte ens Drogba?

Han fortsätter:

– Det vore grymt att se men säg inte till mig att Drogba skulle ta honom fysiskt. Fartmässigt har jag inte sett någon, vare sig i Premier League eller i Champions League, som har sprungit förbi den här killen. Så det är inget problem. Kan han passa bollen? Ja, han kan passa bollen. Jag hade älskat att veta vilken del av van Dijks spel som han (Ballack) tycker inte hade påverkat någon av dessa anfallarna som han pratar om.

LÄS MER: CL-mötet kan ha lett till 41 dödsfall

Van Dijk blev utsedd till Premier Leagues bästa spelare i fjol och har inte bara hyllats av personer kopplade till Liverpool. Även Manchester City-ikonen Vincent Kompany tycker att van Dijk imponerar och menar att Liverpool blivit mycket bättre sedan mittbacken kom till klubben.

– Det han gör är enkelt men är så effektivt. Det är en konst och det respekterar jag, säger Kompany till BBC.

ANNONS

LÄS MER: Michael Jordan sänker priset på lyxhuset – igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS