Marcus Rashford och Harry Kane efter rasismen efter EM-finalen

Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka fick motta rasistiska kommentarer efter sina straffmissar i EM-finalen. Nu svarar Rashford i ett långt inlägg på sociala medier och trion får stöd av lagkaptenen Harry Kane. ”Om du trakasserar någon på sociala medier är du inte en England-supporter och vi vill inte ha er”, skriver Kane.

ANNONS
|

För första gången på 55 år var Englands herrlandslag i en stor final i söndags. EM-finalen avgjordes till slut på straffar och Italien stod som Europamästare. Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka missade sina straffar och efter matchen fick trion motta rasistiska kommentarer på sina sociala medier.

LÄS MER:Engelska klubben stänger av supporter efter rasism

På måndagskvällen delade Manchester United-anfallaren Marcus Rashford, 23, ett långt inlägg där han kommenterade finalförlusten och efterspelet.

”Det enda jag kan säga är förlåt. Jag önskar att det hade slutat annorlunda”, skriver han.

”Jag kan ta kritik för mina prestationer alla dagar i veckan, min straff var inte tillräckligt bra, den skulle ha suttit men jag kommer aldrig be om ursäkt för vem jag är och var jag kommer ifrån.”

ANNONS

LÄS MER:Brittiska regeringen varnar sociala medier

Även den engelska lagkaptenen Harry Kane ryter ifrån mot rasismen.

”Tre killar som har varit fantastiska hela sommaren hade modet att kliva fram och ta en straff när insatserna var höga. De förtjänar stöttning och backning, inte de vidriga rasistiska trakasserierna som de gått sedan i går kväll. Om du trakasserar någon på sociala medier är du inte en England-supporter och vi vill inte ha er”, skrev han i ett inlägg på måndagskvällen.

LÄS MER:Efter rasismen mot spelarna – nu svarar klubbarna

Även Rashfords Manchester United och Sakas Arsenal, liksom det engelska fotbollsförbundet, Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och Prins William, har gått ut och fördömt påhoppen efter finalen.

Rashford tackar i sitt inlägg också för det stöd han fått efter finalförlusten.

”Tack för alla fina meddelanden. Jag kommer tillbaka starkare. Vi kommer tillbaka starkare”.

LÄS MER:Prins Williams vrede efter finalen: ”Det äcklar mig”

ANNONS