Englands Marcus Rashford är en av de spelare som fått utstå rasistiska påhopp efter att ha missat en straff under EM-finalen.
Englands Marcus Rashford är en av de spelare som fått utstå rasistiska påhopp efter att ha missat en straff under EM-finalen. Bild: John Sibley

Engelska klubben stänger av supporter efter rasism

Efterspelet efter Englands finalförlust mot Italien har handlat mycket om rasistiska påhopp mot engelska straffskyttar. Det fick League 2-klubben Leyton Orient att agera som stänger av en säsongskortsinnehavare för rasism.

ANNONS
|

Under söndagen förlorade England EM-finalen mot Italien efter att Marcus Rashford, Jordan Sancho och Bukayo Saka bränt sina straffar straffsparksläggningen.

Efterspelet har till stor del handlat om de rasistiska påhopp spelarna har fått utstå på sociala medier efter förlusten.

Något som fått Prins William att markera i sociala medier.

”De rasistiska påhopp som riktats mot engelska spelare efter gårdagens match äcklar mig. Det här måste upphöra och alla inblandade måste ställas till svars”, skriver Prins William från det officiella Twitterkontot Duke and Duchess of Cambridge.

Likaså fördömer premiärminister Boris Johnson rasismen.

"De ansvariga för dessa förskräckliga påhopp borde skämmas", säger premiärministern.

ANNONS

LÄS MER: Johnson efter rasismen: "De borde skämmas"

Några som uppmärksammats på att en av deras supportrar deltagit i det rasistiska drevet är Leauge 2-klubben Leyton Orient.

Klubben skriver i ett uttalande att de har nolltolerans mot rasism och efter att ha fått vetskap om att supportern var årskortsinnehavare valde klubben att agera.

Klubben har stängt av personen i fråga i tre år från att gå på klubbens matcher och personen i fråga har istället fått sina pengar tillbaka.

ANNONS