IFK Göteborg vann mot Norrköping efter Warner Hahns storspel

Warner Hahn storspelade mot Norrköping och räddade allt och mer därtill. När Simon Thern och Kevin Yakob istället prickade rätt räckte det till en seger för IFK Göteborg. En efterlängtad sådan.

ANNONS
|

Mikael Stahre ville se ett framåtlutat IFK Göteborg borta mot IFK Norrköping i det klassiska kamratmötet. Han fick dock inte se just det under första kvarten då hemmalaget kom ut med gasen i botten.

Men den första pressen stod Warner Hahn och hans lagkamrater pall för.

Den holländska målvakten skulle storspela och det började med en jätteräddning på Godswill Ekpolos vänsterskott, fortsatte med både en och två avgörande räddningar därefter.

– Vi möter en motståndare som har extremt många skickliga spelare. Det är det mest offensivt balanserade laget vi har mött i år. Det är extremt många offensiva spelare och det är klart vi får försvara oss på bortaplan, säger Mikael Stahre.

ANNONS

Men mål skulle det bli.

Dock inte för ”Peking”.

Istället fick Marcus Berg bollen i straffområdet, höll i och skyfflade fram den till Simon Thern som var kyligheten själv när han placerade in bollen i bortre hörnet.

– Det är alltid kul att göra mål, säger han och fortsätter:

– Idag var en rolig dag.

För ja. Det skulle bli en rolig dag för Simon Thern och hans lagkamrater. I den andra halvleken försökte Norrköping trycka in en kvittering men Warner Hahn storspelade som sagt.

På övertid stod istället Oscar Jansson för en jättetavla och Kevin Yakob fick öppet mål och då var det 2–0 till IFK Göteborg och matchen var över.

– Det var en viktig seger för oss, absolut. En viktig match och det är alltid viktigt med tre poäng. Det som är extra skönt är att vi gör en bra och stabil insats, säger Mikael Stahre.

På sistone har han laborerat lite och spelat med tre man på mitten istället för två. Något som fortsatte mot IFK Norrköping där Gustav Svensson städade framför sin backlinje medan Simon Thern och Kevin Yakob fick desto mer offensiva roller.

Något som Mikael Stahre själv var nöjd med.

– Det blev en bra balans. Vi gjorde ett par små förändringar som föll väl ut.

ANNONS

Det låter som något ni kan bygga vidare på?

– Det är inte otänkbart att vi hamnar där. Samtidigt är det inte systemet som är det viktigaste i Blåvitt utan identiteten och att vi har intensitet i båda riktningar. Jag tycker även spelarnas frenesi är bättre och vi gör saker bättre än tidigare.

Vad är det ni specifikt gör bättre?

– Framförallt i första halvlek är vi lite högre i press under vissa tillfällen. Vi är även lugnare med bollen och har lite mer kontroll i anfallsspelet. Det är väl framförallt det då.

Den där förändringen att spela med tre på mitten istället för två.

Den är det inte bara Mikael Stahre som gillade.

– Min erfarenhet av att spela med tre på mitten är att du lättare får ett grepp. Vi har känt det när vi mött Hammarby och Malmö och vi har varit riktigt utspelade att det är tufft på mitten. Visst, du kan vara utspelad även om du är tre på mitten men det är lite bättre bemanning när du vinner boll och det är min erfarenhet, säger Simon Thern.

Det låter som du vill fortsätta med tre på mitten?

– Ja.

Simon Thern blev hjälte med sitt 1–0-mål.
Simon Thern blev hjälte med sitt 1–0-mål. Bild: AXEL BOBERG

LÄS MER:Kevin Yakob har inte fattat beslut om framtiden

LÄS MER:IFK Göteborg tappade segern mot Mjällby AIF

LÄS MER:Blåvitt vann med 12-6 mot Iron Maiden

LÄS MER:Mikael Stahre vill se ett bättre anfallsspel mot Peking

Så startade IFK Göteborg: 4–2–3–1

Warner Hahn – Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Johan Bångsbo, Oscar Wendt – Gustav Svensson, Simon Thern – Hussein Carneil (Emil Salomonsson, 74), Kevin Yakob, Gustaf Norlin (Sebastian Eriksson, 74) – Marcus Berg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS