Kevin Yakob har inte fattat beslut om framtiden

Kevin Yakob har varit given i Blåvitts startelva det senaste – men sitter samtidigt på ett utgående kontrakt. Spelaren själv menar att inget beslut har fattats.
– Jag gör mitt bästa för IFK och sen får vi se vad det leder till, säger Kevin Yakob.

ANNONS

Efter att ha återigen tappat en ledning senast mot Mjällby har mycket fokus på Kamratgården kretsat kring hur man ska bli bättre på att föra matcherna.

– Vi snackar väldigt ständigt om vad vi kan utveckla. Vi har ju tagit ledningen i många av matcherna men kanske misslyckats med att hålla den ledningen och det är något vi jobbar med. Vi försöker få mer kontroll över matcherna även när vi är ledning, säger Kevin Yakob och fortsätter:

Mot Mjällby fick Kevin Yakob spela i en mer central roll än tidigare, då han oftast utgått från vänsterkanten. Mot Norrköping lär det fortsätta på samma vis vilket är något spelaren själv är nöjd med.

ANNONS

– Absolut, att vara en av tre på mitten är min starkaste position och är där jag trivs bäst. Det är där jag vill spela, så det känns bra, säger Kevin Yakob.

Sitter på utgående kontrakt – ser över sin situation

Kevin Yakob har sedan Blåvitts skilsmässa med Tobias Sana varit gjuten i startelvan men sitter samtidigt på ett utgående kontrakt.

– Som alla spelare ser man över sin situation och vilka alternativ som dyker upp. Jag har en dialog med Blåvitt och är absolut öppen för att förlänga. Men inget beslut är taget. Jag gör mitt bästa för IFK och sen får vi se vad det leder till, säger Kevin Yakob.

Avtalet med Blåvitt sträcker sig fram till 31 december 2022 och mittfältaren är fri att förhandla med andra klubbar. Samtidigt innebär ett utgående avtal att man som spelare också löper vissa risker menar Kevin Yakob.

– Det är ju både och, det finns fördelar och nackdelar. Man har väl inte den säkerheten som folk med längre kontrakt har. Samtidigt är man i en position där man kan sätta sig själv i förarsätet om man presterar bra. Så jag försöker bara göra mitt bästa varje match och varje träning för att sätta mig i en så bra position som möjligt.

ANNONS

Hur känner du att dialogen med Blåvitt går?

– Det går framåt, vi ska fortsätta vår dialog de kommande veckorna så får vi se vad det leder till, säger Kevin Yakob.

Även Blåvitts tränare Mikael Stahre tycker att dialogen parterna emellan har varit konstruktiv.

– Vi har ett bra snack med honom. Sedan är det diskussioner med hans representanter. Vi tycker att han är bra och vi gillar honom, säger Mikael Stahre.

Läget i Blåvitt

Carl Johansson och Hosam Aiesh är avstängda efter att ha dragit på sig tre gula kort under säsongen. Nyförvärvet Suleiman Abdulahi är inte redo för spel och var inte med under söndagens matchförberedande träning.

Trolig startelva (4-3-3)

Warner Hahn – Oscar Wendt, Johan Bångsbo, Mattias Bjärsmyr, Alexander Jallow – Gustav Svensson, Simon Thern, Kevin Yakob – Gustaf Norlin, Marcus Berg, Hussein Carneil.

LÄS MER:Mikael Stahre vill se ett bättre anfallsspel mot Peking

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS