Mikael Stahre vill se ett bättre anfallsspel mot Peking

Efter två matcher utan seger tar Blåvitt sig an IFK Norrköping under måndagen. Tränare Mikael Stahre har också analysen klar för sig angående varför IFK Göteborg inte lyckats ta tillvara på de ledningar man skaffat sig.
– Problemet är att vi inte skapar mer för att vinna matcherna, säger Mikael Stahre inför matchen mot Peking.

ANNONS
|

När det vankas kamratmöte på Parken i Norrköping under måndagen är det ett svåranalyserat motstånd som väntar för IFK Göteborg. IFK Norrköping sparkade huvudtränaren Rikard Norling den 11 juli och har spelat en match sedan dess, bortaförlusten mot Malmö FF.

– Spelarna känner man till ganska väl. Sedan analyserar vi självklart de sista matcherna med de befintliga tränarna. Vi vet väl ungefär hur de kommer gå in i den här matchen. De har gjort vissa förändringar. De har väl haft mer av ett markeringsinslag tidigare men det är samtidigt samma spelare, säger tränare Mikael Stahre.

Efter att ha tagit ledningen mot Djurgården, Kalmar, Varberg och nu senast mot Mjällby på hemmaplan men tappat i andra halvlek har Blåvitt arbetat med hur de ska bli bättre på att kontrollera sina matcher.

ANNONS

– Jag ser inte att försvarsspelet är vårat problem. Problemet är att vi inte skapar mer för att vinna matcherna. Vi spelar mot en motståndare som är bra men vi har i ex antal matcher lyckats ta ledningen, men man måste spelare vidare matchen också.

Stahre: ”Det är klart det är personalkopplat”

Insatsen senast mot Mjällby är Mikael Stahre inte nöjd med. Han hoppas att det blir ändring på det framöver.

– Mot Mjällby skapade vi knappt några målchanser fram till att vi gjorde målet men inte heller några efteråt. Vårat anfallsspel var för svagt. Det är snarare så att vi måste bli skickligare så att vi kan göra två eller tre mål, säger Mikael Stahre.

Mikael Stahre brukar ofta betona att han vill ha ett framåtlutat lag och anfalla med fart och frenesi. Angående hur Blåvitt ska lyckas få till det säger han följande:

– Det är klart att det är personalkopplat och så. Vi vill ju hamna mer i det läget och vara skickliga med bollen när vi får tag i den. När man också är skickligare på att få tag i bollen högre upp i plan kan man lättare återerövra och stå lite högre. Vi har några goda exempel i år och så har vi några riktigt svaga exempel i år där vi inte alls är bra, säger Mikael Stahre.

ANNONS

LÄS MER:Kevin Yakob har inte fattat beslut om framtiden

ANNONS