Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

IFK Göteborg kan byta hemmaarena under coronapandemin

När allsvenska fotbollsmatcher öppnas upp för ett begränsat antal åskådare så skapar det problem. En lösning för IFK Göteborg kan var att spela på en större arena, det rapporterar Radiosporten.
– I den situationen vi är i måste vi hela tiden vara flexibla, säger marknads- och kommunikationschef Erica Berghagen till GP.

Fotbollen kämpar för att få igång en seriestart utan publik. När det blir tillåtet med publik lär det bli med begränsad publik och åskådare på varannan eller var tredje plats, något som står i det protokoll som fotbollen tagit fram för att starta upp säsongen.

IFK Göteborg överväger att byta hemmaarena till Ullevi, som tar över dubbelt så många åskådare än Gamla Ullevi, det var Radiosporten först med att rapportera.

– I den situationen vi är i måste vi hela tiden vara flexibla. Det är inget som är skrivet i sten och vi vet inte ens hur det kommer att se ut. Det är vårat jobb att titta på alla möjliga alternativ so finns för att vi ska kunna vara redo när det väl drar i gång. Inget är bestämt och det återstår att se helt enkelt, säger IFK Göteborgs marknads- och kommunikationschef Erica Berghagen till GP.

LÄS MER: IFK Göteborg om Pontus Wernbloom: "Ett intressant namn"

Hon fortsätter:

– Det är ingen hemlighet att stora Ullevi finns men Gamla Ullevi är vår hemmaarena och vi kommer göra vad som krävs för att vi ska kunna hålla säkerheten och leverera utefter de kraven som ställs på oss.

Hur kommer det funka att hålla de avståndet som krävs mellan supportrarna vi exempelvis ett mål?

– Våra publik- och evenemangsansvariga tittar på en mängd olika scenarion för att kunna vara så förberedda så vi kan säkerställa att de kraven som ställs på oss följs. De tittar på allt i detalj.

LÄS MER: Sam Larsson tränar med IFK Göteborg

Spelade på Ullevi även 2019

Berghagen fortsätter:

– Det här protokollet är framtaget i samråd med alla klubbar och det här kommer inte vara några konstigheter för oss att förhålla oss till. Vi är vana vid det. Det är klart att det kommer krävas mer resurser på plats men det är inget vi känner någon oro för och inget vi inte känner att vi klarar av att leverera. Även om det är nya tider så ser vi ingen problematik – vi anpassar oss till det vi har.

LÄS MER: Blåvitt-spelarna och råttfällan: "Fick mycket skit för den"

Finns det något mer konkret scenario kring en lösning som du kan berätta om?

– Nej, inget i dagsläget. Det jobbas på alla kanter för att vi ska vara redo när det krävs.

Under våren 2019 spelade Blåvitt ett antal hemmamatcher på Ullevi då gräset på Gamla Ullevi inte vara spelklart.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.