Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

IFK Göteborg om Pontus Wernbloom: "Ett intressant namn"

Pontus Wernbloom uppges förhandla med sin grekiska klubb PAOK Thessaloniki, som på grund av ekonomiska bekymmer ska vilja köpa ut svensken från kontraktet. Därmed kan ännu en före detta Blåvitt-spelare komma att bli aktuell för en hemflytt.
– Det är ju en intressant spelare, ett intressant namn, säger IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

Det är Expressen som uppger att Pontus Wernbloom, 33, kan vara på väg bort från PAOK. Tidningen skriver att klubben drabbats hårt ekonomiskt av coronakrisen, och nu vill avsluta kontraktet i förtid. Wernbloom skrev på för PAOK 2018, och skulle enligt kontraktet vara kvar till och med 2021. Enligt Expressen pågår nu en förhandling angående hur mycket av sin återstående lön Wernbloom är beredd att avstå om han lämnar klubben i sommar.

LÄS MER: Uppgifter: PAOK vill dumpa Pontus Wernbloom

Skulle parterna komma överens kan den hårdföre mittfältaren alltså kunna lämna som Bosman-fall – vilket skulle öppna för andra klubbar att värva honom utan att betala övergångssumma.

Pontus Wernbloom lämnade IFK Göteborg sommaren 2009. Enligt klubbens sportchef har man i dag ingen kontakt med mittfältaren.

– Nej, det har vi inte. Vi läste om det någonstans igår kväll, så det finns ingen kontakt tagen, säger Kennet Andersson.

Pontus Wernbloom lämnade IFK Göteborg 2009. Bild: NILS JAKOBSSON
Pontus Wernbloom lämnade IFK Göteborg 2009. Bild: NILS JAKOBSSON

Kommer en sådan kontakt tas med tanke på läget?

– Det är alldeles för spekulativt att säga någonting om det. Vi vet ju ingenting om hans situation. Det känns långt borta från verkligheten just nu.

Om han lämnar som Bosman i sommar – är Wernbloom en intressant spelartyp för er?

– Det är ju en intressant spelare, ett intressant namn. Så är det ju naturligtvis. Vi pratar mycket om de som har varit här innan, och det är ju väldigt många som är här och hälsar på och tränar med oss. Det är väldigt kul och man vet aldrig när någon av dem kan bli intressant. Pontus är en av dem, även om jag inte har sett honom på Kamratgården. Men mer än så är det inte, säger Kennet Andersson.

Pontus Wernblooms agent Carl Fhager säger till Fotbollskanalen att han inte hört något om att kontraktet är på väg att avslutas.

– Nej, inget som jag känner till – och jag hade nog känt till det om det varit så. Vad gäller PAOK:s ekonomiska situation så får du fråga klubben, jag har svårt att förhålla mig till det, säger Fhager.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.