Sam Larsson tränar med IFK Göteborg

Ännu ett utlandsproffs har flugit hem till Sverige för att hålla igång med IFK Göteborg. Under torsdagen deltog Sam Larsson, 27, i Blåvitts träning. Samtidigt har Marcus Berg lämnat Kamratgården och återvänt till Ryssland.

ANNONS
|

I vintras lämnade Sam Larsson nederländska Feyenoord för kinesiska Dalian Professional, men det blev inte som det var tänkt. Coronaviruset satte stopp för ligan och Sam Larsson, tidigare Djurgården-spelaren Marcus Danielson och tränaren Rafael Benitez har var i Hongkong och hållit igång tillsammans.

Nu har Larsson återvänt till Sverige i väntan på definitiva besked om ligan och tillåtelse att återvända till Kina.

Under torsdagen var Larsson på plats på Kamratgården och tränade med IFK Göteborg, något som Sportbladet var först att rapportera om.

Marcus Berg tillbaka i Ryssland

Tillsammans med bland annat Benjamin Nygren, Emil Holm och Rasmus Wikström joggade Sam Larsson först en runda i skogen innan det vankades individuell träning med sjukgymnast Fredrik Larsson.

ANNONS

– Jag förstod det först som att han inte skulle få vara med och träna, men det verkar som att det kanske inte ska vara omöjligt om han blir här ett tag, konstaterar sportchef Kennet Andersson.

Som det ser ut nu kommer Sam Larsson i alla fall hålla igång med IFK Göteborg maj ut.

– Hans situation har varit grym med att sitta i Hongkong några veckor och vänta … Men jättekul att han är här!

Även Marcus Danielson är tillbaka på svensk mark och i träning med sin tidigare klubb Djurgården.

Där har sportchef Bosse Andersson dessutom öppnat för att det kan bli aktuellt med ett lån – om till exempel ligasäsongen i Kina skulle ställas in.

Något liknande verkar dock inte vara på tal kring Sam Larsson och IFK Göteborg.

– Nej, det är inget som är aktuellt i nuläget. Det funkar inte från något håll, säger Kennet Andersson.

Kan det komma att bli aktuellt framöver då? Djurgården verkar ju kika på att låna in Marcus Danielson.

– Gör de? Jag läste det mer som att de inte utesluter det, då finns det en lucka. Och heter man Marcus Danielson eller Sam Larsson så finns det nog ingen sportchef som utesluter någonting. Men det är inget som vi tittar på – helt ärligt.

ANNONS

Vad gäller Marcus Berg, som tidigare har hållit igång med IFK Göteborg, så fanns han inte på plats under torsdagen.

Anfallaren har rest tillbaka till Ryssland för att ansluta till Krasnodar.

– Jag fick ett sms där han tackade för att han fick vara här, säger Kennet Andersson.

Kommer ni ha en fortsatt dialog med honom framöver?

– Ja, det vore väl dumt av mig annars. Men där sitter inte vi på några knappar att trycka på. Vi får se hur det blir. Jag är glad att han har varit här och känt på hur det fungerar. Så att IFK kommer in under skinnet på honom!

LÄS MER:Marcus Berg tränar med IFK Göteborg – så ser klubben på en återkomst

Så att han blir ännu mer sugen på att vända hem?

– Det är ju ingen hemlighet att alla som är här ska känna att det är öppet, nice, bra fart på träningarna, proffsig verksamhet … Det är viktigt. För någon av de här kanske det blir aktuellt någon dag och då ska det finnas där. Plus känslan utåt – så här fungerar det på Kamratgården.

Sam Larsson, som lämnade Blåvitt för Nederländerna 2014 och har fyra A-landskamper på meritlistan, är ett av flera utlandsproffs som tränar med IFK Göteborg när coronapandemin sätter stopp för ligor runt om i världen. Tidigare nämnda Marcus Berg, Pontus Dahlberg, Mattias Bjärsmyr, Carl Starfelt och Benjamin Nygren har alla hållit igång på Kamratgården.

ANNONS

Sam Larssons kinesiska klubb tillåter inte honom att göra några intervjuer.

LÄS MER:Ännu ett utlandsproffs i träning med IFK Göteborg

Sam Larsson.
Sam Larsson. Bild: CARL SANDIN
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS