Hedvig Lindahl om missarna: ”Förnedrande – så jävla pinsamt”

Hedvig Lindahl fick ta emot kritik efter insatsen mot England. I semifinalen släppte hon bland annat in en klack och en lobb och matchen slutade 4–0.
Nu delar målvaktsveteranen med sig av känslorna efter missarna.
”Så förnedrande. Så jävla pinsamt”, skriver hon på Instagram

ANNONS
|

Sverige förlorade EM-semifinalen mot England med 4–0 och Hedvig Lindahl hamnade i skottgluggen efter att ha släppt in en klack och en lobb.

Några dagar efter den svidande förlusten delar hon nu med sig av känslorna efter missarna.

I ett inlägg på Instagram skriver hon att hon vaknat på nätterna och haft svårt att sova på grund av tankarna.

”Skam. Känner igen känslan. Samma känsla som jag varit orolig att känna i samband med laguttagningar där jag satsat allt. Att inte bli vald, att bli ensam kvar med skammen över att inte vara bra nog. Att släppa in en tunnel och en lobb på världsscenen får samma skamkänsla att skölja över mig. Så förnedrande. Så jävla pinsamt”, skriver hon.

ANNONS

Hon fortsätter med att skriva att hon samtidigt känner stolthet.

”Jag känner dessutom stolthet, glädje och tacksamhet över hur det här mästerskapet verkligen bevisat att stödet till laget och damfotbollen är starkt i Sverige. Tillresta fans fick mig att för första gången känna att människor har så pass genuina relationer till vår sport att man väljer att spendera sina lediga dagar med att följa mästerskapet på plats eller hemma i Sverige. Det har visserligen funnits fans på plats i tidigare mästerskap men nu var ni här i kritiska massor. Så. Sjukt. Stolt”.

”Kritik kan vi ta”

Sverige gick in i EM som en av favoriterna till guldet och med ett uttalat mål att nå hela vägen. Att det ”bara” blev en semifinal-plats var därför en stor besvikelse för laget.

"Trots missad guldchans är jag glad över att vi vågade drömma om det och på riktigt tro att vi kunde nå det.

Vi fick med facit i hand inte med oss den energi vi brukar ha, energin till att vända på steken vid 2-0 fanns inte och GIVETVIS är vi självkritiska. Vi spelar upp varje sekvens i våra egna prestationer och vänder och vrider. Om och ifall, kanske skulle jag/vi...

Så, kritik kan vi ta”, avslutar Lindahl.

ANNONS

Hedvig Lindahls framtid i landslaget är oklar efter mästerskapet. 39-åringen har kontrakt med Djurgården till och med nästa säsong och sa efter matchen mot England att hon är tillgänglig för spel i VM nästa sommar men att hon inte räknar med att bli uttagen.

”Nu är det troligen dags att låta någon annan få chansen”, skriver hon nu.

LÄS MER:Succé-experten Jonas Eidevalls vassa kritik – och oro inför framtiden

LÄS MER:Svenska tårarna efter uttåget mot England – kördes över

LÄS MER:"Folk vet inte hur man hanterar sina känslor"

LÄS MER:Sverige missbedömde fotbollsvärldens utveckling

ANNONS