Svenska tårarna efter uttåget mot England – kördes över

England vann med 4–0 och slog ut Sverige med dunder och brak i semifinalen. Då kom känslorna hos de svenska spelarna – som snabbt tröstades av sina familjer som var på plats.

ANNONS
|

Det var inget snack i semifinalen mellan England och Sverige. Medan svenskorna inte hittade nätet var de engelska spelarna kyliga när lägena gavs och fick dessutom lite hjälp på vägen.

Hedvig Lindahl hade både ett och två mål som hon nog borde ha tagit.

– I slutet när vi släpper in tre och fyra är det inte roligt. 2-0 känns väldigt förargligt för där kommer de ut fräscha till en ny halvlek sen gör de mål på en gång. De dödar vår energi lite, säger hon till Radiosporten och fortsätter:

– Jag känner mig tom. Jag vet inte riktigt hur jag mår, säger Lindahl.

ANNONS

Det skulle sluta med engelsk seger med 4–0 och EM-slutspelet var över för svensk del.

Då kom även känslorna.

Veteranen, Caroline Seger var först återhållsam i första intervjun efter uttåget men när frågorna kom om hennes framtid i landslaget kom tårarna snabbt.

– Det är mitt sista EM i alla fall det kan jag säga. Sedan vet jag inte, säger hon till TV4.

Hon var dock inte ensam om att få kämpa mot tårarna.

Sågar lagets insats: ”Inte så bra som vi hoppades”

Efter uttåget kom tårarna hos flera av de svenska spelarna som snabbt tröstades av vänner, familj och partners från läktarplats.

Stina Blackstenius fick tröstas av pojkvännen Philip Håman på läktaren. Den 26-åriga anfallaren var besviken över sin insats i EM.

– Jag hade velat stå här och känna att jag kunnat bidra med mer. Samtidigt har jag gett allt jag kan på planen. Det har verkligen inte velat sig för mig i det här mästerskapet, säger hon.

Hennes anfallskollega Sofia Jakobsson fick inte spela förrän i semifinalen. Hon hade en bra chans i början av matchen, men fick sedan se lagets förfall när England gick ifrån.

– Vi har mest gjort våra mål på fasta. Vi har inte varit så bra som vi hoppades, säger hon om mästerskapet.

ANNONS

Asllani efter uttåget: ”En stor besvikelse”

Kosovare Asllani klev fram som Sveriges kanske bästa spelare under EM – och när Caroline Seger saknades fick hon även bära kaptensbindeln.

– Svårt att sätta ord på det ... det är en stor besvikelse. Vi har flera lägen och de här detaljerna måste sitta men vi lyckas inte göra ett mål. I första halvlek stundtals dominerar vi matchbilden och skapar våra chanser och de får sitt mål och vi blev mer defensiva, säger Kosovare Asllani till TV4 och fortsätter:

– Det är en stor besvikelse. Såklart. Vi hade ju som mål att ta oss hela vägen men vi tar oss till semifinal. Tyvärr, vi har inte marginalerna med oss och all heder till England också.

Lika besviken som Kosovare Asllani var även Magdalena Eriksson.

– Besvikelsen är total just nu, säger hon till TV4.

ANNONS