Hamrén slår tillbaka mot Zlatan-kritiken: ”Stämmer inte”

I samband med Olof Lundhs bok riktades hårt kritik mot Zlatans agerande i landslaget. Nu slår den tidigare förbundskaptenen Erik Hamrén tillbaka.
– Att Zlatan skulle kunna göra precis vad han ville i landslaget, det stämmer inte, säger han i SVT:s Skavlan.

ANNONS
|

I september släpptes fotbollsjournalisten Olof Lunds bok ”Landslaget enligt Lundh”. Där riktades bland annat skarp kritik mot hur Zlatan Ibrahimovic agerade under sin tid i landslaget.

"Zlatan var fruktansvärt hård mot Rasmus (Elm) och bröt ner honom även om han försökte svara emot. Hamrén stod bara vid sidan och till slut sade han: ’Rasmus, nu räcker det.’ Där tappade Hamrén många spelare och även sådana som varit nära honom”, säger en spelare anonymt i boken.

LÄS MER:Förre landslagschefen Lasse Richt slår tillbaka mot Zlatan-kritiken

Nu svarar Erik Hamrén, förbundskapten mellan 2009 och 2016 på kritiken mot Zlatan och på att stjärnan under Hamréns tid skulle ha tillåts att göra mer än andra utanför planen.

ANNONS

– Att kommentera det som står i boken kan jag inte göra, men jag kan kommentera det som har kommit fram i media – och det stämmer inte, de sakerna. För det första: Att Zlatan skulle kunna göra precis vad han ville i landslaget, det stämmer inte, absolut inte, säger Hamrén till SVT:s Skavlan.

LÄS MER:Håkan Sjöstrand om Zlatan-anklagelserna: ”Svartmålning”

Bild: FRANCOIS LENOIR

”Har bara positivt att säga”

I Lundhs bok beskrivs hur Zlatan ska ha skällt ut Oscar Lewicki under EM 2016, något som Lewicki själv tonat ner.

– Vad gäller snacket om mobbning som kommit fram så … ja det blev en diskussion efter matchen mellan Zlatan och Oscar Lewicki. Där fick jag till slut gå in och säga till Zlatan att nu räcker det, och då slutade han i det fallet. Zlatan var irriterad över att Italien gjort 1-0 i slutet och att Lewicki hade möjlighet att fälla spelaren som gjorde det. Hade vi vunnit eller tagit poäng hade vi haft en hyfsad chans att gå vidare, säger Hamrén om situationen.

LÄS MER:”Fruktansvärt hård – Zlatan bröt ner honom”

Hamrén, som nu är förbundskapten för det isländska herrlandslaget, avslutar:

– Det är mycket känslor och vad gäller Zlatan har jag bara positivt att säga om sådana här saker, där han i stället har stöttat spelarna.

ANNONS

.

ANNONS