Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand och ordförande Karl-Erik Nilsson med Zlatan Ibrahimovic.
Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand och ordförande Karl-Erik Nilsson med Zlatan Ibrahimovic. Bild: JOEL MARKLUND

Håkan Sjöstrand om Zlatan-anklagelserna: ”Svartmålning”

Debatten har brunnit het sedan utdrag från Olof Lundhs nya bok "Landslaget enligt Lundh" publicerats. I den höjs uppgifter om Zlatan Ibrahimovic tid i landslaget. Efter det har många initierade källor fått uttala sig – nu senast SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.
– Den svartmålning som nu görs av Sveriges största och främsta fotbollsspelare genom tiderna, den ställer jag inte upp på, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Olof Lundhs nya bok ”Landslaget enligt Lundh” har väckt starka reaktioner. De flesta reaktionerna har handlat om det som skrivs om Zlatan Ibrahimovic tid i landslaget.

"Zlatan var fruktansvärt hård mot Rasmus (Elm) och bröt ner honom även om han försökte svara emot. Hamrén stod bara vid sidan och till slut sade han: ’Rasmus, nu räcker det.’ Där tappade Hamrén många spelare och även sådana som varit nära honom”, säger en spelare som var med i omklädningsrummet i ett utdrag.

LÄS MER: ”Fruktansvärt hård – Zlatan bröt ner honom”

Berättandet har kommenterats av många.

– Att det händer saker i omklädningsrum från honom och andra … det sker alltid, det är en del av en omklädningsrumsmentalitet; då beter man sig ibland, då överreagerar man ibland. Det är samma sak om ni ser att det händer något på träning. Olof/Fredrik-händelsen är en sådan sak. Det är sådant som händer, om inte dagligen så i alla fall ganska ofta. Att man tänder till på varandra. Det är också en del av fotbollen, har Lasse Richt sagt till GP.

ANNONS

LÄS MER: Förre landslagschefen Lasse Richt slår tillbaka mot Zlatan-kritiken

– Jag skulle kunna berätta saker som skulle få fotbolls-Sverige att häpna om hur han har betett sig. Jag funderade mer än en gång om det var värt att vara kvar. Det var vuxenmobbning på hög nivå. Det här är något man i stort sett ska polisanmäla. Det var hemskt, säger en ”mångårig ledare” anonymt till Sportbladet.

”För att få PR och ”klick”

Nu uttalar sig även Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till Sportbladet.

– Den svartmålning som nu görs av Sveriges största och främsta fotbollsspelare genom tiderna, den ställer jag inte upp på, säger Sjöstrand.

Sjöstrand poängterar att han inte läst Lundhs bok, men ger ändå inte mycket för uppgifterna som tas upp i den.

– Jag tror mer att det här handlar om att man vill skriva om Zlatan och försöka dramatisera och påstå saker för att det över huvud taget ska finnas något intresse för boken. För att få PR och ”klick”, säger han till Sportbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS