Getafe byter namn på arenan – efter sexistisk kommentar

Getafes hemmaarena kommer inte längre heta Coliseum Alfonso Perez. Efter att Perez uttalat sig sexistiskt i en intervju har kommunen beslutat att ta bort hans namn från arenan.

ANNONS
|

Efter skandalen kring Luis Rubiales och det spanska damlandslaget har frågan om sexism inom fotbollen återigen blivit högaktuell i Spanien.

Nu byter Getafe namn på stadens fotbollsarena, där La Liga-klubben Getafe spelar sina hemmamatcher, det rapporterar BBC. Arenan som sedan 1998 hetat Coliseum Alfonso Perez kommer från och med nu bara heta Coliseum, efter att Alfonso Perez uttalat sig sexistiskt.

Det är Getafe kommun som tagit initiativ till namnbytet.

"Den kommunala anläggningen ska förmedla positiva värderingar inom idrotten, som jämlikhet, solidaritet och respekt", säger kommunen i ett uttalande enligt BBC.

”Måste hålla fötterna på jorden”

Det var förra helgen som Alfonso Perez i en intervju med spanska El Mundo sa att kvinnliga fotbollsspelare inte borde få lika mycket betalt som manliga eftersom de inte genererar lika stora intäkter.

ANNONS

– Kvinnlig fotboll har utvecklats, men de måste hålla fötterna på jorden och veta att de inte på något sätt kan likställas med manliga fotbollsspelare, sa han i intervjun.

Namnbytet kommer några veckor efter att klubben Getafe fick kritik för värvningen av den tidigare Manchester United-spelaren Mason Greenwood, som misstänkts för sexuella övergrepp och misshandel mot sin tidigare flickvän.

Den tidigare spanska landslagsspelaren Alfonso Perez, som var med och vann OS-guld med Spanien 1992, spelade aldrig för Getafe men kommer från staden. Han representerade bland annat Barcelona och Real Madrid.

LÄS MER:Spanien och Sverige protesterade ihop inför match

LÄS MER:Avtal klart – spanska förbundet backar

LÄS MER:Rubiales får besöksförbud efter skandalkyssen

ANNONS