Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Dottern i tårar efter fina Maradona-hyllningarna

En hel värld sörjer Diego Maradonas bortgång.
Under söndagen hyllades legendaren av förra klubbarna Boca Juniors, Newell’s Old Boys och Napoli.
Hyllningarna fick dottern Dalma Maradona att brista ut i gråt.

En hel fotbollsvärld har sorg efter förra veckans besked om att Diego Maradona avlidit.

Maradonas födelseland Argentina utlös tre nationella sorgedagar, och under helgens omgång har det arrangerats tysta minuter världen över.

LÄS MER: Se hyllningarna från världen – till Maradona

LÄS MER: Uppgifter: Maradonas läkare utreds för legendarens död

Under söndagen möttes två av Maradonas förra klubbar – Boca Juniors och Newell’s Old Boys – i den argentinska ligan. Då spelade samtliga spelare med Maradonas namn på ryggen.

När hemmalaget Boca tog ledningen fortsatte hyllningarna. Laget sprang fram med en Maradona-tröja framför familjens privata box på arenan. I boxen satt Maradonas dotter, Dalma, som brast ut i gråt av den känslosamma hyllningen.

Efter matchen, som vanns av Boca med 2–0, spelades ”Live is life” inne på arenan samtidigt som spelarna begav sig bort till boxen ännu en gång. Känslorna svämmade över för Dalma Maradona återigen, då låten är starkt förknippad med Diego.

Hyllades av förra klubben och avtagaren

Förutom i Argentina, gjorde Maradona sitt största avtryck i italienska Napoli från Neapel. Med Maradona i laget vann laget sina hittills två enda italienska ligatitlar.

Sedan tidigare har det stadens borgmästare Luigi De Magistris kommunicerat att lagets arena, Stadio San Paoli, byter namn till Stadio Diego Armando Maradona.

LÄS MER: Kalle Corneliusson bar Maradonas tröjnummer i Napoli

På den första matchen på arenan sedan namnbytet var känslorna starka. Napoli tog sig an Roma – och levererade en insats värdig minnet av Maradona.

”Vi ville hylla vår idol”

Segersiffrorna skrevs till hela 4–0, men eftersnacket kom till att handla om matchens första mål.

Lorenzo Isigne drog till med en drömfrispark från vänster, och firade med att direkt springa ut till bänken. Där hämtade han en tröja med Maradonas namn, som han först höll upp, för att sedan kyssa tre gånger.

Just Isigne har tydlig koppling till Maradona. Insigne är nämligen född i Neapel, och växte upp med Maradona som sin största idol.

– Atmosfären gav oss verkligen extra motivation eftersom vi ville hylla vår idol. Det gör ont och vi ville vinna mer än någonsin för honom och för staden som sörjer, säger Insigne efter matchen till Sky Sports.

Även Maradonas arvtagare, Lionel Messi, hyllade Maradona. Efter att ha gjort det fjärde, och sista målet för sitt Barcelona mot Osasuna tog Messi av sig sin Barcelona-tröja. Där under gömde sig en rödsvart Newell’s Old Boys-tröja som Maradona burit. Både Messi och Maradona har spelat för klubben.

Se Dalma Maradonas känslosamma reaktion här.

Se Isignes mål och hyllning här.

LÄS MER: Familj och vänner tog farväl av Maradona

LÄS MER: Mattias Balkander: För mig är han nummer ett, större än Pelé, Messi och Ronaldo

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.