Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/15

Se hyllningarna från världen – till Maradona

Han hyllas som världens bäste – av världens bäste.
”Han lämnar oss, men ändå inte eftersom Diego är evig”, skriver Lionel Messi om Diego Maradona.
Se hyllningarna som strömmar in från hela världen, och mäktiga videoklippen från Maradonas tidigare klubbar, i artikeln.

Det är på Twitter och Instagram som hyllningarna, hälsningarna och minnena av Diego Armando Maradona trillar in. En efter en av världens största idrottsmän skriver om mannen som en gång i tiden trollband en hel fotbollsvärld.

Lionel Messi är på många sätt Maradonas arvtagare och konkurrerar om titeln bäst genom tiderna. Under onsdagen sörjde argentinaren sin landsman:

”En väldigt ledsam dag för alla argentinare och för fotbollen. Han lämnar oss, men ändå inte eftersom Diego är evig. Jag tar med mig alla vackra ögonblick med honom och framför mina kondoleanser till hans familj och vänner. RIP".

Vid sidan av Messi ses Cristiano Ronaldo av många som världens bäste fotbollsspelare för tillfället – och har tilldelats Ballon d’Or vid fem tillfällen.

”I dag säger jag adjö till en vän och världen säger adjö till ett evigt geni. En av de bästa någonsin. En oöverträffad trollkarl. Han lämnar för tidigt, men lämnar ett arv utan begränsningar och ett tomrum som aldrig kommer att fyllas. Vila i fred, ässet. Du kommer aldrig att glömmas bort”, skriver Ronaldo på sin Twitter.

Även Gary Lineker, en av Englands största anfallare och tillsammans med Maradona och Glenn Hysén i världslaget 1990, hyllar den argentinske ikonen.

”Han är den bästa spelaren i min generation och utan tvekan den största någonsin. Efter ett välsignat men struligt liv kommer han förhoppningsvis äntligen att få lite tröst i Guds händer”, skriver Lineker på sin Twitter.

Brittiska tv-stjärnan Pierce Morgan lägger upp den klassiska uppvärmningen som Maradona alltid stod för.

”Allt du behöver titta på. Skickligheten ... friheten ... glädjen ... vilken spelare”, skriver han på Twitter.

Även förre boxningsvärldsmästaren Mike Tyson, som vid 53 års ålder tränar som allra mest för en comeback, lägger ut en bild på sin Instagram med texten ”Vila i frid”.

Men efter dödsbeskedet var det även mängder med supportrar och anhängare till Diego Maradona som valde att lämna hemmet, trots coronapandemin, för att hedra sin hjälte.

I Napoli samlades man och lös upp en målning av Maradona.

Och utanför Boca Juniors hemmaarena, som den argentinske stjärnan spelade i två sejourer mellan 1981 och 1982 samt 1995 och 1997, lades det ut blommor vid entrén där en mor med sitt barn satt och sörjde.

I Neapel, där Maradona var aktiv under sina glansdagar, har man nu även valt att döpa om San Paolo-stadion till Diego Armando Maradona stadion, det skriver italienska Il Mattino.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.