Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Uppgifter: Maradonas läkare utreds för legendarens död

Fotbollslegendaren Diego Maradona avled i sitt hem i onsdags. Nu skriver argentinska Clarin att hans läkare utreds för att genom oaktsamhet ha lett till 60-åringens död.

I onsdags avled Diego Armando Maradona i sitt hem i Argentina av ett hjärtstopp. 60-åringen som av många anses vara den bäste fotbollsspelaren genom tiderna sörjs av en hel fotbollsvärld.

Argentinas största tidning, Clarin, var den som först skrev om legendarens död. Nu skriver samma tidning att Maradonas läkare nu utreds för att genom oaktsamhet ha lett till 60-åringens död.

LÄS MER: Se hyllningarna från världen – till Maradona

Enligt tyska tidningen genomsöktes läkarens hem och kontor under söndagsmorgonen. Enligt tidningen är omkring 30 poliser delaktiga i utredningen och razziorna gjordes efter vittnesmål från Maradonas döttrar som fått polisen att titta närmare på de läkemedel som skrivits ut till fotbollsspelaren de senaste månaderna.

Läkaren ska förhöras under söndagen eller måndagen.

– Jag står för allt jag gjort. Jag har inget att dölja, säger läkaren på en tv-sänd presskonferens enligt TT.

Tidigare i veckan gick Maradonas advokat ut och begärde att 60-åringens död skulle utredas. Han menade att Maradona inte övervakats nog av läkare och att det dröjde för lång tid innan en ambulans kom till hans hem på onsdagen.

LÄS MER: Advokaten vill att Maradonas död utreds

LÄS MER: Familj och vänner tog farväl av Maradona

LÄS MER: Zlatan om Maradona: "Allt kom från hjärtat"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.