Anthony van den Hurk får inte träna med Helsingborgs IF

HIF-anfallaren Anthony van den Hurk vägrade spela mot Häcken och sa att han ville bort från klubben. Sedan dess har han bett om ursäkt via sin agent. Men nu har Helsingborg beslutat att 29-åringen får träna på egen hand resten av veckan.

ANNONS
|

Det var i helgen som det började blåsa kring Anthony van den Hurk i Helsingborg. Anfallaren lämnade tidigt efter lagets träning i söndags, enligt Helsingborgs Dagblad. Och senare stod det klart att han petades från truppen på grund av hur han reagerade på beskedet att han skulle bänkas mot BK Häcken.

Efter måndagens 5–0-förlust mot Häcken berättade HIF-tränaren Alvaro Santos mer om situationen med van den Hurk.

– Han kom till oss med besked om att han inte kände sig motiverad. Han ville inte spela. Han vill inte fortsätta i klubben, sa Santos på presskonferensen efter matchen.

Senare har Anthony van den Hurk bett om ursäkt för sitt agerande, via sin agent Matthew Rusike.

ANNONS

– Anthony ångrar sig, han ber om ursäkt. Han har kontrakt med klubben och det måste han respektera. Han är medveten om att det här inte var rätt tid för en sådan situation. Det var inget bra läge och han är ledsen för det. Sedan vill jag poängtera att Anthony inte missat någon träning som det stått i media och vi har heller inte bett honom att göra det, sa Rusike till Expressen i tisdags.

Trots att stjärnan är ångerfull står det nu klart att han inte kommer få träna med laget under resten av veckan. van den Hurk kommer istället träna på egen hand vid sidan av

– För att bibehålla fokus på lördagens match var vi snabbt överens om att detta var den bästa lösningen för båda parter. Nu har vi full fokus på matchen och kommer diskutera framtiden under nästa vecka, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist till klubbens hemsida.

LÄS MER:Anthony van den Hurk utanför truppen inför matchen mot Häcken

LÄS MER:Anthony van den Hurk vägrade spela mot Häcken

LÄS MER:HIF-stjärnans agent: "Han ber om ursäkt"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS