Anthony van den Hurk utanför truppen inför matchen mot Häcken

Häcken tar emot Helsingborg i Allsvenskan i kväll. Bortalaget får klara sig utan sin anfallsstjärna Anthony van den Hurk.

ANNONS
|

Helsingborgs IF har haft det tufft i årets allsvenska. Tränaren Jörgen Lennartsson fick sparken under våren, men resultaten har inte blivit bättre efter det.

Inför kvällens match mot Häcken ligger HIF näst sist i serien. Anfallsstjärnan Anthony van den Hurk, som öste in mål i Superettan i fjol, har inte alls levererat. På 14 matcher har han bara gjort tre mål och nu har han blivit åsidosatt, till förmån för Rasmus Wiedesheim-Paul.

Enligt Helsingborgs Dagblad lämnade 29-åringen söndagens träning tidigare än alla andra, efter att ha fått beskedet om att han inte startar mot Häcken.

ANNONS

Tränaren Alvaro Santos berättade om beslutet:

– Spelaren som vill och är mest hungrig spelar, säger han till HD.

Santos fick sedan frågan hur van den Hurk reagerade på beskedet att han inte får starta. Tränaren antydde då att han inte var helt nöjd med stjärnans reaktion.

– När vi släpper truppen kommer ni se hur han reagerade. Rasmus kommer starta matchen. That's it.

Har utgående kontrakt

Senare stod det klart att Anthony van den Hurk inte ens finns med i matchtruppen inför Häckenmatchen.

Anfallarens kontrakt går ut efter säsongen, och det är ännu inte klart om HIF kommer vilja förlänga.

– Det får vi se. Jag har inte diskuterat med tränare eller så om nästa års trupp. Nu är det fullt fokus på det här fönstret för att se till att vi får en bra höst, säger Andreas Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

Sedan tidigare står det klart att Andreas Landgren blivit långtidsskadad efter en smäll på träning, så även han missar Häckenmatchen. Nyförvärven Arian Kabashi och Philip Rejnhold följer med till Göteborg enligt HD, men det är oklart om de hunnit bli spelklara.

Däremot är det klart att brasilianaren Diego Fumaca nu är spelklar och kommer vara tillgänglig för spel i kväll.

ANNONS

LÄS MER:Följ IFK Göteborg mot Varberg och Häcken mot Helsingborg

LÄS MER:Alexander Jeremejeff gjorde tvärtom alla andra – valde att stanna trots målsuccén

LÄS MER:Fem punkter – därför är BK Häcken med i toppen

LÄS MER:Alexander Faltsetas inför det speciella mötet: ”Har känslor för Häcken”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS