Anthony van den Hurk vägrade spela mot Häcken

Anthony van den Hurk satt inte ens på bänken mot Häcken. Förklaringen bakom? Han vill lämna klubben – och vägrade spela.
– Han kände sig inte motiverad, säger HIF-tränaren Alvaro Santos.

ANNONS

Det hela uppdagades redan innan matchen. Enligt Helsingborgs Dagblad ska van den Hurk, lagets tänkta storstjärna, ha lämnat söndagens träning tidigare än sina övriga lagkamrater.

Anfallaren ska ha blivit missnöjd med tränarnas beslut att bänka honom i måndagens möte med Häcken. Reaktionen ska ha blivit så kraftig att han lämnades utanför truppen helt och hållet till matchen, för han hängde inte med laget till Göteborg.

Efter att Häcken manglat bottenlaget med hela 5–0, och återtagit serieledningen, fick Helsingborgs tränare Alvaro Santos uttala sig om anfallarens situation.

Då höll han inte tillbaka.

– Han kom till oss med besked om att han inte kände sig motiverad. Han ville inte spela. Han vill inte fortsätta i klubben, säger Santos på presskonferensen.

ANNONS

”Är oväntat”

Tränaren blev tagen på sängen.

– Det är klart att det är oväntat att få ett sådant besked en dag innan match. Men efter beskedet lade vi inte så mycket mer energi på det. Och det kommer inte klubben göra heller, säger Santos, innan han vidare bekräftar att beskedet kom efter att van den Hurk fått veta att han inte skulle starta.

Vad som händer härnäst är oklart.

– Det har jag inte svar på nu, säger Santos.

Det allsvenska transferfönstret stänger på torsdag. Helsingborg ligger i och med förlusten på nedflyttningsplats, med sju poäng upp till säker mark.

Anfallaren kom till HIF 2020.

LÄS MER:Anthony van den Hurk utanför truppen inför matchen mot Häcken

ANNONS