Andreas Granqvist klev av landslagets första träning i Båstad

Första svenska landslagsträningen i Båstad. Då körde en förkyld Albin Ekdal individuellt stora delar av passet. Och Andreas Granqvist klev av efter 60 minuter.

ANNONS
|

Andreas Granqvist vare eller icke vara i den svenska EM-landslagstruppen har varit en het potatis, det här med tanke på att veteranen under lång tid haft stora skadeproblem, med ljumskar och rygg.

Men Janne Andersson håller ”Granen” högt och när landslaget samlades för förläger i Båstad på måndagen hyllade förbundskaptenen mittbacken stort.

– Är du en grupp människor är det väldigt skönt med de här som driver på och som har den energin. Han är exakt en sådan. Han har väldigt många bokstavskombinationer. Precis som jag har och som andra i den här branschen har, sa Andersson och skrattade.

ANNONS

Många spelare klev av i förtid

Granqvist själv, som gjorde comeback efter ryggbesvär och spelade 90 minuter mot Gais i superettan i söndags, sa på måndagen att kroppen kändes bra.

– Det känns ganska bra faktiskt. Har kört lite gym här nu och lite behandlingar. Överraskande pigg. Det känns som att komma hit bra med förutsättningar inför morgondagens (tisdagens) träning.

LÄS MER:Jordan Larsson om pappalyckan – och farsans klassikermål

När landslaget med 16 spelare på plats gjorde sin första träning i Båstad på tisdagen klev dock 36-åringen av efter en timme.

Sannolikt är det ingen fara. Janne Andersson har nämligen varit tydlig med att spelarna under lägret i Båstad kommer belastas olika.

– Det finns flera spelare som behöver lite lugnare träning. Vi ska träffas och köra grejer, och sen finns det en del som har spelat lite mindre på slutet och som har haft uppehåll i ligor som behöver trycka på lite mer fysmässigt, sa Andersson på måndagens presskonferens.

LÄS MER:Janne Andersson: ”Ett speciellt år”

Även högerbacken Emil Krafth klev av efter knappt en timmes träning. Senare gjorde också bland andra Sebastian Larsson, Alexander Isak och Mikael Lustig duon sällskap vid sidan.

Albin Ekdal, som dras med en förkylning, var med under uppvärmningen men tränade på egen hand.

Under slutet av träningen var det bara sju utespelare igång. Gustav Svensson, Marcus Danielson, Ken Sema, Kristoffer Olsson, Marcus Berg, Jordan Larsson och Viktor Claesson.

ANNONS
ANNONS