Emma Igelström om livet i Saudiarabien: ”Lite som hemma”

Emma Igelström, 43, vann mängder med stora internationella medaljer. Nu har den förre simmerskan gift sig och flyttat till Saudiarabien.
– Jag förstår att det finns massa problem i landet och att det också finns saker man kanske inte ser, men jag har aldrig någonsin märkt av någonting, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS
|

Under sin långa och framgångsrika karriär blev det medalj efter medalj för Emma Igelström. Det blev fyra VM-guld och hela 13 EM-guld för simmerskan som även satte sju olika världsrekord.

Sedan flera år tillbaka är dock simkarriären över.

Nu berättar hon själv om att hon har gift sig igen.

För hon har hittat kärleken igen i Adam Kjellström, 28, och på Facebook berättar hon om glädjen efter att de blivit man och hustru.

”Mitt självklaraste JA någonsin och så fick jag världens bästa man”, skriver hon till en bild på de två tillsammans.

Paret har inte sin bas i Sverige.

ANNONS

I stället bor paret i Saudiarabiens huvudstad Riyadh.

– Folk hade många åsikter när vi åkte över dit, men jag tycker att det är ett vänligt land där saker håller på att hända. Det är fantastiskt kul att vara med på den resan, säger Emma Igelström till Aftonbladet och fortsätter med att beskriva vardagslivet därnere enligt henne själv:

– Det är lite som hemma, sedan har jag fått en väldigt fin möjlighet. Jag ska börja jobba med att skapa en högre simkunnighet bland framför allt kvinnor och barn och det är någonting där jag känner att jag kan vara med och bidra och förändra vilket känns jätteroligt. Man kan inte vara med och förändra ett lands kultur helt och hållet, men kan man bidra lite så är det jättekul.

Har inte märkt av problemen: ”Aldrig märkt någonting”

I Saudiarabien har kvinnor begränsade rättigheter och står under manliga förmyndares kontroll. Något som Emma Igelström säger sig inte ha märkt av.

– Ingenting. Jag hade nog en bild som såg helt annorlunda ut och jag förstår att det finns massa problem i landet och att det också finns saker man kanske inte ser, men jag har aldrig någonsin märkt av någonting. De har tagit bort en del förbud så jag får gå klädd hur jag vill. Sedan kan jag bestämma själv om jag vill respektera deras land och tradition och religion. Det gör jag ju, så är vi utanför vår bostad så har jag alltid t-shirt och något som går över knäna. Men jag har aldrig slöja eller är täckt på något vis. Jag har inte heller känt att det förväntas av mig eller att de kollar konstigt på mig för att jag inte gör det, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Emma Igelström har blivit mamma – för andra gången

LÄS MER:Emma Igelström om självmordsförsöket: "Mitt bästa misslyckande"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS