Emma Igelström har blivit mamma – för andra gången

Emma Igelström, 41, drabbades av en tumör i livmodern för två år sedan. Nu har den före detta simstjärnan blivit mamma – för andra gången.
– Man känner en annan slags tacksamhet för att det funkar, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS
|

Hon vann fyra VM-guld och tre EM-guld under sin simkarriär och tillhörde länge den absoluta världseliten. Men under sommaren 2005 valde hon att lägga sin karriär på hyllan.

Därefter har Emma Igelström synts i flera olika TV-program men även pratat mycket om de ätstörningar som hon led av under sin karriär.

För drygt två år sedan drabbades hon även av en tumör i livmodern. Ett år efter att hon hade opererats åkte hon på en ny tumör men klarade sig även den gången.

Nu har hon dessutom blivit mamma för andra gången.

”Tjäna killen! Med ett planerat snitt (efter mina tumörer) kom han idag 08:23. Allt har gått jättebra. Förlossningen i Varberg. Vilka vårdhjältar. TACK!!” skriver hon på Instagram.

ANNONS

Igelström om lyckan: ”Det är jättemysigt”

För Aftonbladet berättar Emma Igelström om förlossningen och känslorna efteråt.

– Vi mår bra, men jag fick ju göra kejsarsnitt så det är klart att det känns lite. Men det är inte så fysiskt jobbigt som jag trodde det skulle vara. Han var ute 08.23 och jag var uppe och gick på eftermiddagen så det var inga konstigheter. Det känns jätteskönt. Men det är ju också omtumlande. När man åker hem är man plötsligt tre personer.

– Det är jättemysigt och han är väldigt lugn. Jag kan själv också känna att jag är mycket coolare nu när man är lite äldre. Det löser sig liksom.

Men någon nervositet inför förlossningen och graviditeten har hon inte känt trots tumörerna.

– Nja, det tror jag inte egentligen. Men förra gången jag fick barn var jag 27 år och tänkte aldrig på riskerna. Nu pratas det mycket mer om det och att man kan få missfall och det inte ens är säkert att alla kan få barn. Man känner en annan slags tacksamhet för att det funkar. Det var ingen självklarhet att det ens skulle gå. Men nu är han här.

ANNONS