Dopat sig flera gånger – men vägrar coronavaccin

Han är en av cykelsportens största fuskare genom tiderna och har dopat sig ett flertal gånger – men coronavaccinet tänker Riccardo Ricco inte ta. ”Jag tänker inte ta något jävla vaccin”, skrev han i ett inlägg på Facebook, som senare togs bort.

ANNONS
|

Vaccineringen mot coronaviruset är i full gång på flera håll runt om i världen. Men det finns de som är skeptiska till att vaccinera sig. En som är rejält kritisk till vaccinet är den italienske förre tävlingscyklisten Riccardo Ricco.

Ricco var till en början respekterad inom cykelsporten med etappsegrar i såväl Tour de France som Giro d’Italia, men efter en rad skandaler betraktas 37-åringen numera som en av sportens största fuskare någonsin. Han har dopat sig ett flertal gånger under karriären. 2008 vann han två etapper i Tour de France men testades senare positivt för EPO. 2012 åkte han på en tolv år lång avstängning efter att han försökt ge sig själv en blodtransfusion. Han hade då förvarat sitt eget blod i ett kylskåp i 25 dagar. Försöket slutade dock inget vidare utan att han fick föras till sjukhus med njursvikt.

ANNONS

Så han har testat på en del, Ricco. Men något vaccin mot coronaviruset kommer han alltså inte ta. Det meddelade han i ett inlägg på Facebook, som dock togs bort senare.

Jag har läst att många anser att vaccinet borde vara obligatoriskt. Skojar ni med mig?! Jag gör vad jag vill med min kropp! Ingen kan tvinga i mig något som kan ha en negativ effekt. De menar alltså att man ska injicera ... Gud vet vad. Men nej, ni kan glömma att få igenom denna bluff på någon som mig, som blivit välinformerad (av läkare). Jag tänker inte ta något jävla vaccin”, skrev Riccardo Ricco is apparently anti-vaxxer who is scared of what these substances will do to his body. Priceless. Bless him pic.twitter.com/Ip4wYVJUlP— José Been (@TourDeJose) January 7, 2021 " id="link-b9edfae2eb091a2d9e4bbb4f9bc53134">han.

Efter att den långa avstängningen trädde i kraft 2012 avslutades Riccos karriär som tävlingscyklist.

LÄS MER:Vaccinet mot covid-19: Vanliga och ovanliga biverkningar

LÄS MER:Alla svenskar som vill kan ha fått coronavaccin i april

ANNONS