Carl Söderberg säljer Zlatan Ibrahimovic tidigare hus

Hockeystjärnan Carl Söderberg köpte Zlatan Ibrahimovic förra hus.
Nu har Söderberg sålt huset vidare – och gjort miljonvinst.
Det rapporterar Sydsvenskan.

ANNONS
|

Zlatan har haft många hem under sina år – men inget är lika starkt förknippat med honom som det på Limhamnsvägen i Malmö.

Den 442 kvadratmeter stora bostaden, med fyra sovrum, salong och bibliotek, sticker verkligen ut trots att det är beläget i ett av stadens mest exklusiva kvarter. I sin självbiografi, ”Jag är Zlatan”, har svensken berättat om hur han som barn brukade springa förbi huset och drömma om att en dag äga det.

När han blev proffs gick han därför tillsammans med Helena Seger helt sonika och knackade på hos den dåvarande ägaren.

”Se det som ett skämt om du vill. Men jag är allvarlig. Jag tänker köpa huset, jag ska se till att ni blir nöjda, men vi ska ha det”, skrev Ibrahimovic att han sa till mannen i huset.

ANNONS

Köpet ska ha gått loss på 30 miljoner kronor – när han slutligen sålde det 2015 ska summan ha varit densamma.

Priset för huset

Den nye ägaren blev den förre hockeystjärnan Carl Söderberg, som är främst ihågkommen från sina år i Malmö Redhawks men som också spelade flera säsonger i NHL.

Nu har Söderberg sålt huset vidare, rapporterar Sydsvenskan. Enligt tidningen gjorde han detta med vinst – företagarparet Poyan Rajamand och Susanne Arfelt Rajamand ska ha fått punga upp 37 miljoner kronor.

Arfelt Rajamand är vd för Royal Greenland, världens största producent av kallvattensräkor, medan Rajamand är vd för det Singapore-baserade företaget Barghest Building Performance.

LÄS MER:Ilska efter frågan om Zlatan till Zecira Musovic

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic på läktaren i Hammarbys returmöte med Twente

LÄS MER:Videon avslöjar vad Zlatan sa till Khamzat Chimaev

ANNONS