Ilska efter frågan om Zlatan till Zecira Musovic

Zecira Musovic storspelade i VM-åttondelsfinalen mot USA. Men efteråt fick hon en fråga om något helt annat – vilket fick många att reagera.
”Totalt respektlöst”, skriver BBC:s journalist Emma Smith på X, tidigare Twitter.

ANNONS
|

Sverige gick vidare till kvartfinal i VM efter straffdrama mot USA. Men att matchen över huvud taget gick till straffläggning var mycket tack vare målvakten Zecira Musovics insats. Hon räddade kvar laget i matchen med flera stora räddningar och hyllades efteråt.

Men det var inte bara den storartade insatsen hon fick frågor om efteråt. På en efterföljande presskonferens ska en brasiliansk journalist ha frågat om Musovic känner Zlatan Ibrahimovic.

Det fick BBC:s journalist Emma Smith att rasa:

”Jag satt två stolar bort från journalisten som frågade detta och kunde inte tro vad jag hörde. Totalt respektlöst efter en otrolig insats och ett anmärkningsvärt resultat. Dessutom hade vi bara tre frågor till Musovic på presskonferensen, och en av dem var den här struntfrågan.”, skriver hon på X, tidigare Twitter.

ANNONS

Även journalisten Philip O´Connor, som bevakar svenska landslaget för nyhetsbyrån Reuters, reagerade på frågan.

”Jag skrev om det här före turneringen. Så många journalister som har bevakat damfotboll i många år (ofta för liten eller ingen belöning alls), har lämnats hemma. Ändå får sådana här dårar åka till VM och fråga de dummaste av frågor. Gör det bättre, sportmedia”, skriver han.

När Zecira Musovic fick frågan såg hon förvånad ut och log stort.

– I Sverige vet alla vem Zlatan är, sa hon sedan med något syrlig ton.

LÄS MER:Sverige klart för kvartsfinal – efter straffdrama mot USA

LÄS MER:Sveriges hjälte: "Den där bilden är sjuk"

LÄS MER:Zecira Musovic tokhyllas efter VM-rysaren mot USA

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS